El Museu Valencià d'Etnologia i l'Associació Valenciana d'Antropologia van lliurar dimecres el V Premi de Recerca Joan Francesc Mira a Ángela Calero, professora de la Universitat Catòlica de València, pel seu treball «El paisatge com a categoria analítica: Cultura i Naturalesa en el Parc Natural de les Falçs del Cabriel». Un treball sobre la relació de l'ésser humà amb el paisatge.

L'escriptor, antropòleg i primer director del Museu, Joan Francesc Mira, va estar present a l'acte.

L'Àrea de Cultura de la Diputació promociona la cinquena edició del Premi Joan Francesc Mira, i la divuitena edició del premi Bernat Capó, per donar «ampli suport a les tasques de recerca en matèria d'antropologia», segons el diputat Xavier Rius.

Els treballs presentats al concurs poden tractar sobre qualsevol tema, sempre que es realitze des d'una perspectiva antropològica. El premi està dotat amb 1.000 euros i la publicació de l'obra en l'editorial Neopàtria.

En els últims cinc anys, la major part dels treballs premiats han sigut realitzats per joves investigadores.

Catalogació de l'arxiu de Mira

El museu de la Diputació també ha signat un conveni amb la Universitat de València amb l'objectiu d'inventariar i catalogar l'extens arxiu de Mira de la dècada dels 70, moment de la seua trajectòria en el qual es va dedicar a la recerca en matèria de cultura popular. Amb els materials i arxius recuperats, realitzarà una exposició i diversos actes.

Enguany el Museu inicia una sèrie d'homenatges a les persones que han tingut una trajectòria vinculada a l'etnologia i la recerca en matèria de cultura popular.