16 de marzo de 2016
16.03.2016

Morella ressona a polifonia antiga

El V festival I Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista rendirá tribut al filòsof universal Ramon Llull

16.03.2016 | 04:15
Morella ressona a polifonia antiga

Morella tornarà a ser el centre de música antiga més internacional. La capital d´Els Ports acollirà, del 23 al 28 de juliol, el V Festival i Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista, resultat de la dimensió acadèmica de l´ensemble valencià Capella de Ministrers, que des de 1987 treballa en la labor de la recuperació, difusió i interpretació del patrimoni musical valencià més antic.

La cinquena edició de Early Music Morella rendirà tribut al filòsof universal Ramon Llull, en commemoració del 700 aniversari de la seua mort.
Després de l´èxit de les quatre primeres edicions, el certamen es presenta, dissabte a l´Ajuntament de Morella, amb la presència de l´alcalde, Rhamsés Ripollés, la regidora de Cultura, Rocio Querol, i el director artístic d´Early Music Morella, Carles Magraner, director de Capella de Ministrers.

Early Music Morella s´ha especialitzat en el patrimoni musical dels segles X a XVI, que va sorgir de la falta d´estudis i la necessitat de difusió d´este singular repertori.

Concerts amb música de trobadors, cant gregorià, polifonies religioses, música de les Tres Cultures, seminaris de folklore tradicional, conferències, tallers didàctics, una exposició d´instruments musicals de l´edat mitjana, visites guiades, especials menús gastronòmics històrics, es pot trobar durant els dies del festival.

En definitiva, tot el que des del naixement de les primeres manifestacions musicals fins a les últimes polifonies del Renaixement es va poder escoltar a Occident i Orient, transmès tant per tradició oral com a escrita, prenent especial atenció al corpus musical del Segle d´Or de la Corona d´Aragó entès en un context arquitectònic, històric-artístic en definitiva, tan particular com representa el del poble de Morella.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine