La Filmoteca inicia el cicle «Del traç al Píxel: Més de cent anys d´animació espanyola» amb la projecció el diumenge d´un programa d´una dotzena de curtmetratges que recorren la història de l´animació des del pioner Segundo de Chomón amb L'airagnée d´or (1908) fins a culminar amb peces dels valencians Calpurnio Pisón amb El bueno de Cuttlas (1991) i Javier Mariscal amb Amarillo verano (2013).

És un cicle itinerant, comisariat per Carolina López, que pretén traçar un ampli recorregut a través d´una selecció de les obres de referència de l´animació espanyola de tots els temps. El cicle és el resultat d´un exhaustiu treball de recerca, revisió i recuperació del material històric en diàleg amb obres més recents.

En este recorregut s´adverteixen alguns temes recurrents. En els huit programes que conformen el cicle s´inclouen 70 autors i més de 50 obres. Algunes d´elles han sigut restaurades i digitalitzades recentment.

La selecció inclou pel·lícules d'autors com Segundo de Chomón, Josep Escobar, Francisco Macián, José Luis Moro, Jordi Amorós, Tomàs Bases, Raúl García, Juan Pablo Etcheverry, Isabel Herguera, Javier Mariscal, Anna Solanes, Marc Riba, Alberto Vázquez, Pedro Rivero, Izibene Oñederra, Nicolai Troshinsky i Rocío Álvarez, entre d'altres.