18 de marzo de 2016
18.03.2016

El Miguel Hernández de Riola, els Marianistes d'Alboraia i el Santa Ana d'Albal guanyen el concurs de l'ONCE

«Descobrir el teu talent ho canvia tot» ha comptat amb la participació de 3.345 escolars de 70 centres de València

18.03.2016 | 04:15
El Miguel Hernández de Riola, els Marianistes d'Alboraia i el Santa Ana d'Albal guanyen el concurs de l'ONCE

Els col·legis Miguel Hernández (Riola), Santa María Marianistas (Alboraia), i Santa Ana i San José de la Muntanya (Albal), han sigut seleccionats com a guanyadors de la fase provincial de València en la 32 edició del Concurs Escolar de l´ONCE i la seua Fundació que, esta ocasió.

Han participat 3.345 alumnes, de 70 centres educatius de la província de València, baix la coordinació de 84 professionals de l´educació.
Amb el lema «Descobrir el teu talent ho canvia tot», este programa de sensibilització educativa pretén fomentar valors com la solidaritat i la importància de la igualtat d´oportunitats entre persones amb i sense discapacitat per a aconseguir una societat més justa i inclusiva. A més, el seu treball resulta útil al professorat a l´hora de fer front a dues dificultats que es poden trobar en les pròpies aules: la resolució de conflictes i l´autoestima dels escolars.

Cada aula participant ha pujat a la web del concurs una composició fotogràfica realitzada pels escolars que reflectisca el que han aprés sobre el talent i les diverses capacitats. Ha sigut acompanyada d´una breu descripció del que volen transmetre amb la seua composició i una frase que resumeix la multiplicitat de talents.

Per a la realització de la composició els alumnes han pogut seleccionar retallades de revistes i periòdics, utilitzar imatges d´internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una mescla de les opcions anteriors. A més, els escolars han pogut utilitzar totes les tècniques a les quals puguen accedir, des de les més tradicionals, com el collage (amb l´ús de cola i tisores), a qualsevol programa d´ordinador que els permeta tractar imatges (photoshop, editors en línia).

Fase autonòmica
Ara estos col·legis passaran a la següent fase: l'autonòmica, la resolució de la qual es coneixerà a finals d´abril. Els guanyadors absoluts d´esta edició, en la qual han participat 139.817 escolars, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del «Campus del Talent», en el qual viuran moments plens d´activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine