Què és l´adolescència sinó un procés de descobriments apassionants del propi ser i del món que ens envolta? Si tots els que alguna vegada s´han aventurat a escriure unes línies en un diari durant aquesta etapa de la vida tornaren a obrir-lo molts descobririen tot el que han canviat. Uns altres, potser no tant. Amb la intenció de representar des del llenguatge artístic allò que provoca l'adolescència arriba l'espectacle Diarios de adolescencia.

Es tracta de l´última creació de Teatro de lo Inestable, que s´estrena demà dilluns, i també ho representaran els propers dos dies: dimarts 22 i dimecres 23 de març.

Diarios de adolescencia és, explicat pels seus autors, «un al·legat a la pròpia adolescència com a etapa de la vida de descobriments iniciàtics apassionants».

La representació naix de la pròpia adolescència de les actrius i de la lectura dels seus diaris, amb un únic llenguatge artístic que li és propi a l´adolescència: la poesia, la lírica com a llenguatge d'expressió dels sentiments i com a pensament lúcid de grans poetes com Juan Ramón Jiménez, Benedetti, Vicent Andrés Estellés, Julio Cortázar, José Hierro, Salvador Espriu, Lluís Llach, Cerverí de Girona o Joaquín Sabina.

«Aquesta vegada, hem decidit treballar per i per als adolescents i aquests tres matins visitaran el nostre espai més de 500 adolescents», expliquen des de la companyia. Aquesta creació és un nou repte per a ells encara que apunten que «és la conseqüència lògica del pla artístic-pedagògic que venim desenvolupant des de fa tres anys, anomenat ´Inestables por la educación´».

L´obra Diarios de adolescencia està dirigida per Rafa Palomares, que participa en el text i dramatúrgia juntament amb Maria José Guisado i Maribel Bayona (ambdues interpreten l'obra). L´escenografia és a càrrec de Diego Sánchez, la fotografia El vincle i el disseny és de Casmic LAB.