Una parella es disposa a celebrar les seves noces d'or en la terrassa de la casa familiar i el que comença com un festeig de la perennitat de l'amor deriva cap al retret de desfavors i mentides. Els noms dels protagonistes d'aquesta història quotidiana donen títol a l'obra en valencià „com és norma„que acullirà el Teatre Micalet del 14 al 24 d'abril, Jordi i Lola, de la companyia d'Alcoi La Dependent.

El muntatge tanca la trilogia del menjador del dramaturg Ximo Llorens, que va arrencar fa 15 anys amb Un sopar de dimecres, i va prosseguir en 2011 amb Què fem de la mare? Aquells dos títols s´estrenaren en teatres públics de València (en l´antiga sala Moratín el primer i en el Rialto el segon).

Dos intèrprets d´Alcoi, dos clàssics de l´escena valenciana, ja septuagenaris, donen vida als protagonistes: Neus Agulló i Pep Cortés. Ella ha estat l´actriu principal en tota la trilogia. Ell va dirigir les dos primeres obres, ara puja a l´escenari. La direcció és cosa de Juanjo Prats i l'escenografia, de Jon Berrondo, tres vegades guardonat amb el premi Max.

Els tres muntatges són comèdies amargues i intimistes que recorren conflictes socials i situacions quotidianes. «Totes eixes sessions de menjadors esdevenen en una mina inesgotable de fantasia i reflexió, sobre un munt de coses que ens passen a les persones del món, sempre pròximes i sempre reconeixibles, navegants a la deriva», resumeix l'autor, Ximo Llorens.

Si en el primer lliurament de la trilogia, un sopar servia per parlar del tabú de l'homosexualitat, i el segon incidia en la desatenció als ancians, la tercera peça recalca aspectes socials com els desnonaments, la política, la llengua i l'avortament.