Queden només tres mesos per l´esdeveniment musical i cultural referencial de la música en valencià, el Feslloch. Una cita que no ha deixat de crèixer des que nasquera ja fa deu anys, de la mà d´Escola Valenciana i l´Ajuntament de Benlloch, en col·laboració amb l´associació cultural local Pitxurrull.

Amb motiu dels 10 anys de vida del festival, l´organització oferirà un cartell artístic de gran qualitat, que tindrà com a convidat especial a Fermin Muguruza.

L´artista basc „conegut per la seua trajectòria amb Kortatu i Negu Gorriak, així com les col·laboracions amb Manu Chao, Amparanoia, Obrint Pas o Peret„, arribarà al Feslloch amb un projecte exclusiu i realment especial.

Fruit de la seua estada a New Orleans, deu anys després de la tragèdia del Katrina i atret per la poderosa tradició musical de la ciutat, Muguruza produí el documental Nola?, pel·lícula que va acompanyar d´una banda sonora pròpia titulada Irun meets New Orleans.

El nou disc inclou temes que recorren la seua extensa carrera amb les seues dues anteriors bandes, així com cançons inèdites, produccions com a solista i dos clàssics de la ciutat més important de Luisiana. La banda, formada per 12 intèrprets internacionals, farà sonar els temes enregistrats en l´últim treball de Muguruza.