05 de abril de 2016
05.04.2016

L'art dels deu sentits

La coreògrafa israeliana Sharon Eyal obrirà el Festival que lluita contra l´estigma de les malalties mentals

05.04.2016 | 04:15
Un instant d´«OCD Love», que obrirà el festival al Palau.

El Festival 10 Sentits, que en la seua cinquena edició lluita contra l'estigma de les malalties mentals, arrancarà el 17 de maig amb l'actuació en el Palau de la Música, per primera vegada a Espanya, de l'artista israeliana Sharon Eyal.

Eyal presentarà a València un dels seus últims treballs, «OCD Love», que gira entorn del trastorn obsessiu compulsiu i els reptes que presenta per a l'amor i la vida per a aquelles persones que pateixen este trastorn mental.

L'artista israeliana es va forjar en una de les formacions més sòlides en el panorama internacional de dansa, fundada fa més de 50 anys i en la qual ha tingut un paper decisiu Ohad Naharin, nomenat director artístic en 1990. A les seues ordres es va formar Eyal, que ha sigut coreògrafa adjunta de la companyia fins a 2012.

Ja en solitari, amb Guy Bechar, i el Grup Internacional L.I.V. ha creat diverses peces, l'última, «OCD Love», amb la qual ha girat per tot el món des que es va estrenar l'any passat.

L´espectacle viatja a València gràcies a l'acord de col·laboració que el festival ha signat amb l'Ajuntament de València.

D´esta manera el Palau de la Música s'involucra per primera vegada en el Festival 10 Sentits en «la seua constant cerca de nous públics i ho fa convertit en una de les seues seus principals». L'auditori municipal marcarà l'inici del certamen amb una de les actuacions més importants de la programació.

Proposta multidisciplinària
Dansa, teatre, cinema, música i art es trobaran en esta cita que va nàixer en 2011 amb la vocació de servir de trobada i de reflexió per a artistes amb diferents capacitats. El festival ha transcendit aquell primer objectiu per a transformar-se en un lloc de debat i de projecció en el qual caben tot tipus d'artistes.

El festival durarà un mes i tindrà com a teló de fons el tema de la bogeria. La programació s'ha dissenyat amb la idea de «visibilitzar els problemes, les llums i les ombres de la ment humana i també d'encastellar la necessària bogeria per la qual es deixen portar en moltes ocasions creadors i artistes».

L´obra «OCD Love» gira entorn del OCD (TOC-trastorn obsessiu-compulsiu), que és un trastorn d'ansietat que es caracteritza per pensaments i accions recurrents, que produeixen ansietat i temor.
L'OMS la inclou en el llistat de malalties discapacitants i és una de les quals el festival vol parar esment en esta edició, que amb el lema «Al caos».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine