06 de abril de 2016
06.04.2016

Bramant Teatre tanca el cicle a les companyies valencianes de la Sala Russafa

06.04.2016 | 04:15

Bramant Teatre presentarà del 8 al 17 d'abril en la Sala Russafa de València l'estrena absoluta de La más fuerte, una versió lliure del text escrit per August Strindberg que serveix per a completar la trilogia de teatre naturalista de la companyia valenciana.

Amb esta representació, Sala Russafa tanca la cinquena edició del cicle de programació que des de febrer ha dedicat a les companyies valencianes. Bramant Teatre, amb més de 20 espectacles, va arrancar la seua trajectòria en 1998, i ha rebut reconeixements com les nominacions als Premis Max com a Millor Espectacle Nacional per Construyendo a Verónica' i al Millor Espectacle Revelació per Reencuentros, així com nombrosos guardons i nominacions en els Premis de les Arts Escéniques de la Generalitat Valenciana i Premis Abril.

«Volíem tocar als autors més significatius d'este moviment que quasi podríem dir que és el germen del teatre que es fa avui dia. Comencem en 2013 i amb Ibsen, amb l'adaptació de Casa de Nines. Després va venir Chéjov amb Tio Vania, l'any passat. I esta vegada ens hem anat a per un altre autor controvertit, però que sens dubte ha marcat les arts escèniques», comenta Jerónimo Cornelles, autor de la versió que s'estrena.

En la segona meitat del S.XIX, Strindberg va crear La más fuerte, una peça breu i per a dues actrius. Ara, Cornelles l'ha traslladat a l'època actual. Ell mateix, al costat de Teresa Crespo i Amparo Ferrer Báguena, interpreta la trobada entre una dona i home en una cafeteria, durant la Nit de Cap d'Any. Tots dos han compartit experiències amb un altre individu al que es fa constantment referencia i al qual també coneix la cambrera que els atén, tercer vèrtex d'un interessant triangle de personatges.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine