L'Institut Francés de València, en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València i altres entitats, presentaran hui, a les 18 hores, a La Nau, el cicle «Rostros de la francofonía».

La professora Christine Desouches i el sociòleg Dominique Wolton, dues personalitats franceses que han treballat profundament la noció de «francofonia» i diversitat, inauguraran el cicle, amb la conferència «Francofonía, diversidad y modernidad».

L'acte estarà presentat pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño i el director de l'Institut Francés de València, Gérard Teulière. En acabar la taula redona a La Nau se celebrarà un concert de Lina Doran a l'Intitut Francés de València.

El cicle pretén fer visible la cultura francòfona a través d'un programa ampli d'activitats amb motiu del dia de la francofonia, que se celebra en uns huitanta països de tot el món que tenen el francés com a idioma oficial o que pertanyen a l'Organització Internacional de la Francofonia com a membres o observadors.

L'origen d'este terme es remunta al segle XIX, quan el geògraf Onésime Reclus va encunyar la paraula «francofonia», a la qual el poeta i president senegalés Senghor, quasi un segle després, definia com «un humanisme integral que es teixeix al voltant de la terra i el despertar dels pobles a la seua calor complementària».

Els «Rostros de la francofonía» és un fòrum de debats, organitzat per l'Institut Français i altres entitats valencianes, sobre l'evolució del francès, l'ensenyament, el seu futur, la utilitat en els negocis i en la ciència, i sobre la diversitat cultural i lingüística en general al món. Són també una mostra artística dels diversos països que componen l'àrea francòfona.