El Centre de Cultura Contemporània Octubre acull durant tot el cap de setmana les jornades Per una nova cultura, organitzades pel Partit Comunista del País Valencià (PCPV) i amb la col·laboració d´Acció Cultural i la Fundació Josep Renau. Els debats, oberts a tot el públic, es dirigeixen «especialment a quins consideren que la cultura ha de ser una via per a la transformació social en favor de la classe treballadora i de les capes populars», segons informa l´organització.

A les xarrades participen noms com ara Miguel Àngel Giner Bou, president dels il·lustradors valencians; el dramaturg Manuel Molins, l´arqueòleg Albert Ribera; l´activista cultural Antonio Marín Segovia, Eliseu Climent o Emili Payà, entre altres. En les conferències es repararà en la figura de Josep Renau, i es pretén reunir «tant a joves artistes i estudiants, com a artistes professionals i representants de la cultura reconeguts per la seua labor en l'àmbit social i cultural», per tal de compartir «visions i experiències». A més, en la jornada de demà es lliurarà el premi Josep Renau al millor cartell social en un concurs obert en febrer.

Segons Javier Parra, secretari general del PCPV i responsable de les jornades, «la cultura pot i deu ser la potent palanca per a transformar les condicions històriques i socials, per a la creació d'un nou país, i ha d'incitar el desenvolupament que ha emergit en la lluita contra les retallades».