13 de abril de 2016
13.04.2016

L'Acadèmia de la Llengua posa al dia la toponímia de la Safor

13.04.2016 | 04:15

Organitzada per l´Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Gandia acull divendres i dissabte que ve la desena Jornada d´Onomàstica que, enguany du per títol «Toponímia i Antroponímia de la Safor-Valldigna».
Les conferències i exposicions es faran a la Casa de la Marquesa, al passeig de les Germanies, i van estar presentades per l´alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, i pel president de l´AVL, Ramon Ferrer. Morant aprofità per anunciar projectes que l´Ajuntament de Gandia impulsarà amb l´AVL referits al passat històric i la importància de personatges rellevants de la llengua dels valencians que van tindre Gandia com a ciutat de referència, entre ells, Ausiàs March, Joanot Martorell o Roís de Corella.
Ramon Ferrer va dir que un dels objectius fonamentals de l´AVL és vetllar per l´ús i la normalització del valencià, on s´inclou la toponímia i l´onomàstica. «Qui va fomentar més que Gandia durant el segle XV l´ús de la nostra llengua? Cal tornar a Gandia tot el que ha fet pel valencià», digué el president de l´ens normatiu del valencià.
El president d´Onomàstica de l´AVL, Emili Casanova, animà a la participació en esta jornada «perquè la temàtica i els participants són de gran nivell». El programa comença divendres a les 19 hores amb la presentació del llibre Terres, pedres i paraules a càrrec del mateix Casanova.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine