L´Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, dins de les activitats del Mes del Llibre, presentà dijous passat a la vesprada l´antologia bilingüe en italià i valencià La gioia della strada (El goig del carrer) de Vicent Andrés Estellés.

Esta publicació, que pren el títol del poema Goig del carrer „pertanyent al llibre Ciutat a cau d´orella„, culmina el projecte que els filòlegs i traductors Gianpiero Pelegi, Giuseppe Zirilli, Josep Dionís Martínez y Rafael Tomás emprengueren per a dur una de les grans veus en valencià de la poesia contemporània als usuaris de l´italià, pràcticament «dues llengües cosines germanes», puntualitzà el prologuista de l´antologia, Jaume Pérez Montaner, en el transcurs de la presentació.

La gioia della strada, que tracta de traslladar a l´italià «la llengua de la conversa quotidiana» característica en l´obra d´Estellés, oferix 60 textos essencials en la trajectòria del poeta i seguix un criteri bàsicament cronològic.

La seua elaboració comptà amb la col·laboració de la Universitat de Torí (Italia), l´Institut Ramon Llull i la Fundació Vicent Andrés Estellés.

Juntament amb els responsables de l´antologia, acompanyats de la regidora de Cultura, Estefanía Ballesteros, també intervingueren en la presentació la filla i la néta del poeta, Carmina Andrés i Isabel Anyó, respectivament, que a més recitaren sengles poemes. Així mateix el cantautor Joan Valls completà la vetlada amb la interpretació d´alguns temes de collita pròpia en homenatge al «fill del forner».