L´Ajuntament de Burjassot (València) celebrarà el dijous la Gala de lliurament dels Premis Vicent Andrés Estellés 2015 a Elm Puig Mir per la seua obra La invenció del sotabosc. En el marc del Mes del Llibre i quan fa poc es van complir 23 anys de la mort del poeta, Burjassot celebra el lliurament de premis d´este certamen literari creat en 1993, any de la mort del poeta de Burjassot, per a honrar la memòria i reivindicar l´obra del renovador de la poesia valenciana.

La gala del lliurament serà al Centre Cultural Tívoli a les 19.30 hores. Considerada com la cita cultural més rellevant de Burjassot, comptarà amb la presència dels representants municipals, encapçalats per l'alcalde, Rafa García, a més d´altres càrrecs institucionals, representants de la Universitat de València i d´Edicions Bromera, de la cultura i la societat de València, així com una àmplia representació del moviment associatiu de Burjassot.

En 2015, la 16ª edició del Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, dotat amb 9.000 euros i atorgat per l´Ajuntament de Burjassot, ha sigut para Elm Puig Mir, per La invenció del sotabosc. Natural de Sant Feliu de Guíxols (1978) i resident a Barcelona, Elm Puig Mir rebrà el Premi de mans de l´alcalde de Burjassot i el seu poemari guanyador serà publicat per la col·lecció Bromera Poesia. Per la seua banda, l´IX Premi de Narrativa Científica de la UV-Estudi General s'ha declarat desert, en esta edició.