Nius de Nit és una de les bandes valencianes amb més energia. La formació composada per Carlos Ll. (veu), Vicent (veu i guitarra), Stefan (bateria), Carlos M. (baix), Maties (guitarra), Pere (percussió), Claudio i Toni (trombó), Rafa i Josep (trompeta), Alberto (tècnic de so) i Raül (imatge i fotografia). té nou disc Hahatay (Mésdemil, 2016).

Des d'Algemesí i Xeraco, Nius de Nit presenta el seu primer LP d'estudi, un total de dotze cançons amb estils tan diferents com la rumba, l'ska o el reggae, totes impregnades de missatges plens d'entusiasme, alegria i positivisme.

«Hi ha gent que pensa que tot va malament i, sí, hi ha coses que de ben segur ens agradaria que anaren molt millor però davant d'això no podem restar sentats al sofà, hem d'actuar i buscar el punt positiu, allò que ens done forces, ànims i energia per seguir endavant amb el millor dels nostres somriures», asseguren.

I d'ací el títol del disc, Hahatay, que en llengua wolof significa «somriure alegrement i de forma enèrgica», cosa que molts dels xiquets africans fan constantment malgrat les dificultats. Els de La Ribera i La Safor han volgut impregnar-se d'esta alegria innata dels africans. Cançons com Somriures, Desperta l'alegria, Cabassades o Tant de temps, entre altres, parlen d'aquesta alegria en relació a temes com l'amor, la realitat laboral, la nostàlgia del passat o la crítica social.

Una festa en cada concert

Amb Hahatay, Nius de nit proposa un viatge ple de melodies captivadores, amb referents que passen per Obrint Pas, Txarango, Oques Grasses i La Pegatina entre d'altres. Un treball que recorda els seus directes explosius, on cada actuació està plena de sorpreses i amb detalls especialment cuidats.

La presentació oficial del disc serà el divendres a partir de les 22.30h a l'antic escorxador d'Algemesí, amb Aspencat i Vadebo.

Al llarg de l'any passat, amb un EP de quatre temes, Nius de Nit es va donar a conéixer a llocs com: Alacant, València, Castelló, Tarragona, Madrid i Barcelona. Els resultats d'aquella xicoteta gira de presentació no es van fer esperar: Guanyadors de la VII edició del Guaita Rock (Xeraco) i del Calaix Jove de la Safor 2015 (Tavernes); Guanyadors de la Campana de Gràcia 2015 (Barcelona); tercer lloc a la final del Nubarock 2015 (Nuevo Baztán, Madrid), finalistes del Viu la Nit d'Escenari Obert 2015 (València) i semifinalistes del FestiNiu 2015 (l'Alqueria d'Asnar) i del concurs de la 99.9 Radio.