Sota el lema «La lectura, una porta a l´aventura», la Fundació Bromera commemora el mes d´abril i, en especial, les efemèrides dedicades a personatges o fets històrics i culturals relacionats amb la literatura. El 2 d´abril, Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil; el 23 d´abril, Dia del Llibre i dels Drets d´Autor; el 20 de novembre, Dia del Llibre Valencià, o l´Any Ramon Llull i l´Any Sor Isabel de Villena destaquen en les pàgines d´un quadern didàctic que posa atenció en els clàssics de la literatura universal. D´altra banda, continua apostant pels il·lustradors valencians i ha encarregat el disseny del cartell a la jove il·lustradora Paulapé.

El quadern didàctic ret homenatge als clàssics incloent diversos fragments de tres de les novel·les més rellevants de la literatura universal, com ara Romeo i Julieta de William Shakespeare, Don Quixot de la Manxa de Miguel de Cervantes o Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.

El material està adreçat a xiquets i xiquetes de segon i tercer cicle de Primària i primer de Secundària. El quadern conté propostes didàctiques elaborades per Josep Antoni Fluixà i recomanacions lectores al voltant dels clàssics, a més d´activitats i suggeriments que ajuden a descobrir el plaer de llegir.