El Centre Cultural Tívoli de Burjassot acollí ahir la gala de lliurament del XVI Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, corresponent a l´edició de 2015, que guanyà Elm Puig Mir per l´obra La invenció del sotabosc.

Segons l´autor, les paraules que encapçalen el poemari «podrien ser, més que un títol de certeses, un anhel d´introspecció, el desig d´un lloc per a edificar-se, un refugi individual i, qui sap si col·lectiu, per a temps incerts on es permet i s´incita a parlar amb les ombres, a conversar amb peixos o a dissoldre´s en el paisatge quotidià».

L´alcalde de Burjassot, Rafa García, s´encarregà de lliurar a Elm Puig el guardó -reproducció ceràmica d´una sitja del pati de Sant Roc- d´un certamen que ha esdevingut una fita en el mapa de la literatura, alhora que honra la figura del poeta Estellés com a enriquidor del patrimoni cultural.

La gala comptà amb la presència de representants de la Universitat de València, de la Fundació Vicent Andrés Estellés i de l´editorial Bromera -entitats col·laboradores de l´ajuntament en l´organització dels premis-, així com una notable representació del teixit associatiu de Burjassot.

Enguany el Premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica, que patrocina la Universitat de València, quedà declarat desert.