22 de abril de 2016
22.04.2016

El premi Estellés reivindica el «sotabosc»

L´alcalde Rafa García lliura a Elm Puig la reproducció ceràmica d´una sitja del pati de Sant Roc de Burjassot

22.04.2016 | 04:15

El Centre Cultural Tívoli de Burjassot acollí ahir la gala de lliurament del XVI Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, corresponent a l´edició de 2015, que guanyà Elm Puig Mir per l´obra La invenció del sotabosc.
Segons l´autor, les paraules que encapçalen el poemari «podrien ser, més que un títol de certeses, un anhel d´introspecció, el desig d´un lloc per a edificar-se, un refugi individual i, qui sap si col·lectiu, per a temps incerts on es permet i s´incita a parlar amb les ombres, a conversar amb peixos o a dissoldre´s en el paisatge quotidià».
L´alcalde de Burjassot, Rafa García, s´encarregà de lliurar a Elm Puig el guardó –reproducció ceràmica d´una sitja del pati de Sant Roc– d´un certamen que ha esdevingut una fita en el mapa de la literatura, alhora que honra la figura del poeta Estellés com a enriquidor del patrimoni cultural.
La gala comptà amb la presència de representants de la Universitat de València, de la Fundació Vicent Andrés Estellés i de l´editorial Bromera –entitats col·laboradores de l´ajuntament en l´organització dels premis–, així com una notable representació del teixit associatiu de Burjassot.
Enguany el Premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica, que patrocina la Universitat de València, quedà declarat desert.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine