El Premi de Pintura Ciutat d´Algemesí està molt viu. En la seua XXI edició, més de 125 artistes de diferents punts d´Espanya han concorregut a la convocatòria, en la qual 30 obres han sigut les finalistes i examinades pel jurat.

Enguany, la diversitat en els perfils del jurat ha derivat en el debat i l´experiència de compartir punts de vista estètics entre Ouka Leele, premi Nacional de Fotografia, els pintors Javier Xapa, Cale Carratalá i Esteve Adam i, la directora d´AVCA, Ángela Montesinos, i l´equip de cultura presidit per Pere Blanco, que han seleccionat les 20 obres per a l´exposició i decidit els guanyadors.

La decisió final va ser dissabte i l´artista de Huelva, encara que nascuda en New Jersey, Mónica Dixon s´alçava amb el primer premi, amb una dotació de 6.000 euros, amb Interior Geométrico, que exhibeix la seua habitual inspecció lumínica a través d´interiors en blanc i negre.

El primer accésit ha sigut per a l´artista valencià Keke Villabelda que ha sorprés amb un potent quadre Glassflow on textures i materials juguen amb la mirada en una revisió eficient de l´Opart. El segon accésit Joven, Libre y Salvaje d´Ana Panxa és una fresca composició que integra oli i spray sobre una figuració vigorosa.

Selecció

Al costat d´estes tres obres premiades, completen la selecció de les 20 obres per a l'exposició Juan Carlos Forner, Emilio Cárdenas, Cristina Megías, Lorena García, Alberto Biesok, José Saborit, Teruhiro Camine, Arminda Lafuente, Daniel Galván, Juan Olivares, Senyor Cifrián, Asensio Martinez, María González, Paco Carpena, Javier Palacios, Francisco Segòvia i Karina Vragadova.

El lliurament del premi es realitzarà la setmana vinent en la inauguració d´un certamen que es confirma com una cita ineludible de l´art contemporani a Espanya i que té a Algemesí com un exemple de suport a l'art actual.