El «Sopar dels idiotes» més autèntic

Ferran Adrià alerta que «ningú espere trobar al tonet de l´alqueria blanca» en una obra amb Josep Manel casany, toni Misó, alfred picó, cristina garcía i rosana del carpio

28.04.2016 | 04:15
El «Sopar dels idiotes» més autèntic
El «Sopar dels idiotes» més autèntic

La popular comèdia del francés Francis Veber torna ara al Teatre Talia, però en esta ocasió en traducció al valencià de Juli Disla, que va adaptar la versió realitzada per Josema Yuste amb el títol d´El sopar dels idiotes.

Dirigida per Carles Sanjaine, amb la producció executiva de Toni Benavent, està interpretada per Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Toni Misó, Alfred Picó, Cristina García i Rosana del Carpio. Un elenc d´actors i actrius valencians, que al costat d´Enrique Fayos, de la productora Olympia Metropolitana, van presentar ahir la nova adaptació de l´obra teatral i cinematogràfica.

Per a Fayos, este Sopar dels idiotes és el cinqué muntatge que realitza com a productor i va ser taxatiu: «Crec que és la millor obra de totes les que porte realitzades fins ara. Hem reunit a uns magnífics actors i un gran director, i pense que serà un gran èxit», va manifestar.
L´aposta d´Enrique Fayos és forta, ja que el muntatge estarà molt de temps en escena. «Estarà cinc setmanes en la seua versió valenciana i altres cinc en castellà. És una aposta forta i arriscada, però en la qual tinc posada molta il·lusió i total confiança, perquè crec que el públic valencià va a respondre», va postil·lar Fayos.

Una companyia estable
Per a Toni Benavent, formar una companyia estable plenament valenciana és un esdeveniment. «Les hi ha a Madrid i Barcelona, i ací també podem fer-ho. No tenim de moment ajuda oficial alguna, però val la pena intentar-ho amb aquesta comèdia, una espècie de meravella del caçador caçat». Per la seua banda, Carles Sanjaime va al·legar que «no es pretén que siga alguna cosa ocasional, sinó que quede com a costum. El teatre en valencià ha de ser molt considerat a València».

Tots els actors i actrius es van mostrar molt il·lusionats amb l´aposta. Per a Cristina García, «es va a fer tot el possible perquè este projecte tinga èxit. Tenim posat tot el nostre entusiasme en açò». Rosana del Carpio debuta en el teatre valencià, però es considera «molt agraïda i il·lusionada».

Josep Manel Casany protagonitza el principal paper,tot i que no creu que el seu personatge li servisca els gags en safata a l´idiota. «Els dos tenim les nostres frases d´humor que fan riure al públic», va manifestar. I l´idiota, en esta ocasió, és el popularíssim Ferran Gadea, qui va dir haver portat la seua persona al personatge i no al contrari. «M´he ficat en el meu paper d´idiota i que ningú espere trobar al Tonet de L´Alquerìa Blanca. Quan Enrique Fayos em va dir que veguera l´obra per si volia interpretar-la, em va donar una gran alegria. Tots ens hem bolcat en ella», va assegurar Gadea.

Toni Misó amb el rol d´inspector d´hisenda i Alfred Picó, tot un expert en teatre en valencià, completa l'elenc d´este nou Sopar dels idiotes, que segons van dir «està ambientada totalment a València i parlada en un valencià correcte, però sense tecnicismes que confonguen al públic».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine