La gala del Dia de la Dansa

La Sala Russafa de València organitza una doble sessió per reivindicar i retre homenatge a la disciplina artística

29.04.2016 | 04:15

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra hui, la Sala Russafa ha organitzat una gala amb la coreògrafa valenciana Eva Bertomeu i altres companyies valencianes, amb l’objectiu de «reivindicar i retre homenatge a la disciplina de les arts escèniques com a llenguatge artístic contemporani, versàtil i completament actual».

La gala s’oferirà en doble sessió este dissabte i diumenge. Es tracta d’un avançament d’El vacío lleno, l’espectacle que Bertomeu prepara en l’actualitat gràcies a una residència artística en el Centre Duque de Madrid. La ballarina és un dels noms destacats de la dansa valenciana i ha presentat els seus espectacles de dansa contemporània en festivals i teatres d’Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Anglaterra, Portugal, Estats Units, Cuba, Argentina, Perú i Paraguai.

A més, durant la seua carrera ha rebut nombrosos guardons com el Premi de la Generalitat a la millor ballarina de 2007 i 2008, al millor espectacle de dansa en 2008 i a la millor direcció coreogràfica en 2007. En la temporada passada es va fer amb el Premi del Públic de Sala Russafa al Millor Espectacle de Dansa per la seua proposta «Reflejos de luz en las grietas de un cristal roto».

Dansa teatral i flamenca
En la gala actuarà la companyia Extremus Dansa que interpretarà una coreografia d’Eva Moreno, qui aposta per aportar a la dansa contemporània les seues arrels de ballarina flamenca, gràcies a una dècada d’experiència en la companyia d’Antonio Gades.

Així mateix, per a esta celebració del Dia Mundial de la Dansa la companyia interpretarà un fragment de Princesas o Comerse la vida, una peça en la qual es parla dels trastorns d'alimentació.

Seguidament, la coreògrafa suïssa Christine Cloux exhibirà un «esperit més purista» en la seua interpretació del sol Índigo, mentre que la companyia La Casa Amarilla centrarà la seua actuació en el sentit teatral de la dansa, amb un extracte de la seua nova creació El vacío en la huella.

Per a tancar la gala, els ballarins María Martí i Víctor Fernández interpretaran la coreografia Caso 03.08, fruit d'una residència artística en el centre d’Eva Bertomeu.

També és el cas de la companyia Analógicas, que forma part del seu programa de joves coreògrafs i presentarà com a colofó de la vetlada la peça Tu calle. Mi casa…, inclosa en la programació del recent festival Districte 008.

Dansa en el Hall
Durant el dissabte i diumenge, des d’abans de l’inici de la gala, el hall del teatre de Sala Russafa acollirà un programa que pretén donar cabuda a diferents conceptes de dansa de la mà de creadors consolidats i de nous talents.

Es tracta d’una mirada «panoràmica» a la dansa valenciana, que com ha destacat l'organització de la sala en els últims premis Max «ha sigut profusament reconeguda».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine