Sagunt acull les terceres jornades sobre Literatura i Patrimoni

29.04.2016 | 04:15

Un centenar d´estudiants universitaris participaran este cap de setmana en Sagunt en les III Jornades Literatura, Territori i Educació dedicades a la literatura i al patrimoni. La intenció dels organitzadors, professors de la Universitat de València (UV) és que alumnes de la Comunitat Valencia, i altres 40 procedents de Barcelona, posen en comú els seus treballs respecte a les relacions entre patrimoni i literatura, especialment en els àmbits educatius.

L´elecció de la seu d´esta edició connecta amb el treball de Sagunt per a ser reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat i va ser una proposta llançada per Olga Gargallo, precisament, la promotora d´una ruta literària per la ciutat dedicada al poeta saguntí Jaume Brú i Vidal que en breu presentarà l´ajuntament.

A partir d´esta vesprada i fins al diumenge, tindran lloc ponències i taules redones amb la presència d´investigadors, docents i professionals, així com representants de distintes entitats de la comarca com l´aula de cultura clàssica Domus Baebia, el museu «El Musit» de Gilet o la falla El Mocador de Sagunt amb la seua iniciativa de «Cercaversos». També està prevista el diumenge una ruta històrico-literària per Sagunt, amenitzada per col·lectius com el grup de recreació Saguntum Civitas i Germans Caballer, amb la col·laboració de la nova associació local de guies turístics.

«Volem ser una ciutat acollidora i fer real l´eslogan de ´Civitas Amabilis´ que ja posaren en marxa en la recent edició del festival grecollatí que va atraure a 15.000 escolars», va resumir l´alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, a banda d´insistir que «no podien haver triat millor a l´hora de buscar una ciutat per a parlar de literatura i patrimoni perquè Sagunt està des de més de 2.000 anys unint-los».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine