"El temps dels pobles"

Lilit i Dionís tornen cinc anys després a gravar un disc amb un to més reivindicatiu

29.04.2016 | 04:15
La numerosa banda de Pego, Lilit i Dionís.
La numerosa banda de Pego, Lilit i Dionís.

Després de cinc anys de silenci discogràfic, Lilit i Dionís tornen amb un nou treball El temps dels pobles (Mésdemil,2016). Cinc anys durant els quals el grup de Pego ha estat creant i buscant noves sonoritats arrelades al Mediterrani i més enllà. El disc és un clar exemple del caràcter propi del grup, on predomina la mescla de músiques i influències.

Les lletres s´allunyen ara una miqueta del seu caràcter irònic i festiu, respecte als anteriors treballs, tot i que Lilit i Dionís continuen cantant a l´alegria de viure, però llancen un crit a favor de dignitat de la terra i els pobles, donant suport a la cultura pròpia, a l´agricultura i a la sobirania alimentària.

«El temps dels pobles està arribant! Els pobles indígenes carregats de RAO (Reforma Agrària Orgànica) recuperarem la Terra de la devastació material, moral i intel·lectual que ha suposat el capitalisme», és el missatge de Lilit i Dionís. Juntament amb una major dosi de rock, sempre harmonitzat amb la música d´arrel, de tradició valenciana i mediterrània, amb ritmes de tot el món que van des de la música balcànica als sons llatinoamericans.

Com saben els seus seguidors, la música de Lilit i Dionís sempre ha sigut reivindicativa en les celebracions identitàries. La cultura, va nàixer al camp, a les comarques. De fet l´arrel de la paraula «cultura» és «cultiu».

Musicalment, este nou treball presenta molts matisos: una part més enèrgica on prenen protagonisme els vents i la guitarra i parts amb ritmes més pausats i propers al reggae. També destaquen els cors, els passatges de rock psicodèlic (Camps de delícia), els sons celtes, medievals, el punk, les balades (Neptú), els sons caribenys i sincopats (Montgòlia). En definitiva, festa, lluita i eclecticisme. La fusió a la base de tot: Lilit i Dionís en estat pur.

El concert de presentació del CD serà el dia 7 de maig a les 23.30 h al Rocòdrom de Pedreguer, acompanyats del grup Sense Sal (Terrassa) i de DJ Nagual. A banda, com a mestre de cerimònies, conduirà el concert l´actor i director de teatre pegolí Cèsar Monsonís.
Lilit i Dionís són: Joan Ortolà (veu), Diego Mestre (violí), Joan Fran Giner (baix), Pau Perelló (bateria), Adel·lí Martinez (percussió menuda), Claudia Ortolà (piano), Blai Gisbert (guitarra), Pau Estruch (trompeta), Marc Tormo (trombó) i Pau Puchol (tuba).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine