La Valenciana és la nova banda dels músics valencians a Barcelona

29.04.2016 | 04:15

La Casa València i l´Espai País Valencià de Barcelona va organitzar el mes passat una «Entraeta» de Moros i Cristians al barri de Gràcia. Després d´aquella experiència molts dels músics que van participar van fer una convocatòria pública per formar la banda.

Actualment hi ha vora 100 músics que formen La Valenciana, sota la direcció de Vicent Pérez i Esteban, trombó de l´OBC i compositor valencià. Músics de les diferents comarques valencianes pretenen portar a Barcelona la cultura de les bandes.

La Valenciana realitzarà el seu primer concert demà a les 12 h al Passeig de Sant Joan amb Sant Antoni Maria Claret dins del programa d´actes de la XII Jornada Popular del País Valencià a Barcelona organitzat per l´Espai País Valencià.

Per este primer concert s´ha triat un repertori molt valencià. Els pasdobles Lo cant del Valencià de Pedro Sosa, i Mi Barcelona de Julio Lapota resumeixen l´esperit del concert, que segons el director, no és altre que «portar el nostre cant valencià a Barcelona que és ara la nostra casa». L´obra Cançons de mare del compositor Rafael Talens serà la peça principal del concert, que farà un recorregut per temes populars valencians en tres temps Mareta, Visanteta es casa i Baix el pont de Cullera.

La música festera també estarà present. Mentre Als Berebers de Jose María Pérez Vilaplana, serà l´homenatge del director a qui va ser el seu mentor com a compositor de música festera; la marxa cristiana Creu D´Arsurf, de Jose Rafael Pascual Vilaplana, vol ser l´agraïment de la banda al seu compositor per la presència que va tenir a les «Jornades de Música festera a Barcelona» amb una conferència i la direcció del concert de la Banda Municipal de Barcelona.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine