Agustí Fernández porta a Ensems la música més avantguardista

04.05.2016 | 04:15

El Palau de la Música de València (20.00 h) acull hui per primera vegada en Ensems el pianista mallorquí Agustí Fernández, que interpretarà l´obra «Frec», concebuda especialment per a ell per Hèctor Parra, fruit d'un treball conjunt desenvolupat per tots dos en 2013 arran d´un encàrrec de l´Huddersfield Contemporary Music Festival.

Descrita com «performance-experiència musical per a un pianista equipat d´un micròfon de proximitat, piano amplificat i llums», l´obra dura entorn de 50 minuts. En paraules del compositor Hèctor Parra, planteja la possibilitat de «crear una estructura pianística a gran escala que transgredí les fronteres que s´han erigit entre la cultura pianística provinent de l´avantguarda contemporània europea i el món de la música improvisada i d´arrels en el free jazz o en altres cultures no occidentals».

«Agustí i jo», continua Parra, «ens vam adonar que els nostres estils musicals tenien molt en comú, i que podria sorgir un paisatge sonor no explorat de la fusió del seu món pianístic i del proteic món sonor que es deriva d´ell amb el meu estil musical, que explora la reacció emocional provocada per la percepció del component tímbric del gest com a element arquitectònic».

El concert constitueix un espectacle audiovisual en viu, mitjançant la seua retransmissió en directe sobre una gran pantalla situada al costat mateix de l'intèrpret-creador.

Al llarg de l´obra el pianista no solament tocarà el piano, sinó que explorarà les possibilitats gestuals i sonores que li ofereix la combinació del teclat amb objectes diversos. I en certs passatges on l´activitat física de l´intèrpret és frenètica, la seua pròpia veu també entra en joc.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine