Mor el poeta i l´autor de teatre en llengua valenciana Josep Bea i Mataix

04.05.2016 | 04:15

L’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana va comunicar ahir el seu pesar per la mort del seu soci Josep Bea i Mataix. Nascut a València en 1938, fill del també escriptor Josep Bea Izquierdo, conreà sobretot la producció teatral i els apropòsits fallers, gènere en què obtingué numerosos premis, aixina com també en la poesia festiva, camp en el que també ha segut molt guardonat.

En narrativa guanyà el premi Miquel Adlert en les edicions de 1994 i 1995. Fon nomenat «Escritor de l’Any 1999» per l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, motiu pel qual se li publicà l’obra recopilatòria Treballs d’un convalescent. Col·laborà també en l’obra col·lectiva Clams de vida. Fou membre de la Taula Valenciana d’Autors Teatrals.

Entre la seua obra teatral destaquen les comèdies Amunt el teló, Bernat i Baldoví, Crònica apòcrifa d’un 9…, Dos minuts de temps afegit, L’hivern de la seua..., La llei sorda, La montanya cinsellada, Majoria d’edat, No a la boda de Tonet..., ¿Sempre nos quedarà Paris..., Somis d'un seudoautor o Tornarem a Casablanca. Entre els drames es conten Honorable president, L'home que matà a... o Renglons torçuts.

Setmana del Llibre
Durant tota esta setmana l’Acadèmia de Cultura Valenciana oferix en el pati de la seua seu a València, la XXVI Setmana del Llibre Valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine