10 de mayo de 2016
10.05.2016

Un recital breu però que no es pot passar de llarg

L´associació d´escriptors organitza el primer festival de literatura internacional breu, dedicat als textos curts Ferran Torrent, Martí Domínguez, Dolors Miquel o Liudmila Petruixévskaia participaran en aquesta edició inaugural

10.05.2016 | 04:15

De divendres a diumenge tindrà lloc a València el primer festival dedicat a la brevetat en literatura, el FLIB (Festival de Literatura Internacional Breu), per mostrar la potència que pot tindre la mínima expressió literària, ja siga en narrativa, teatre, articulisme o poesia. Els organitzadors, l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana (AELC), destaca a la nota de presentación: «Som una cultura de grans brevistes i els posarem en contacte amb la resta de grans brevistes del món».

Amb eixe motiu han convocat més de trenta autors, entre els quals Liudmila Petruixévskaia i el seu cabaret moscovita, el recital poètic de Dolors Miquel, la primera manifestació a Europa d´escriptors joves i la participació de destacats noms com Ferran Torrent, Martí Domínguez, Màrius Serra, Núria Cadenes, Guillem Frontera o Laura Borràs. El festival tractarà de donar visibilitat al fet d´escriure, als escriptors en valencià i als escriptors en qualsevol altra llengua els textos dels quals arriben també traduïts. «Es pot explicar el món dins d'un relat breu», diuen des de l´AELC. «I que siga divertit de fer. De llegir. De sentir», manifesten els responsables del certamen. S´intenta, en esta primera edició, d´aconseguir «un festival per a tothom: gent que escriu i gent que llegeix, gent jove, gent gran i de tota mena amb ganes de combinar pensament i esperit lúdic».

L'assistència és gratuïta, però com que les places són limitades, els organitzadors demanen que els assistents s´inscriguen prèviament. El dinar de tapes literàries i el sopar literari cal reservar-los. El festival, a més no tindrà una única seu, sinó que s´expandirà per llocs com La Nau, Ca Revolta, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània i a la Societat Coral El Micalet.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine