L´accés al Centre del Carme tornarà a ser gratuït, després que el Consorci de Museus haja iniciat els tràmits per a revertir l´ordenança del cobrament d´entrada. Segons el director del Consorci de Museus i director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, «fixar una taxa d´entrada al centre genera desigualtats» i no s´ha de «posar obstacles per a gaudir d´un servei públic que ja paguen els ciutadans amb els seus impostos».

«Els museus tenen també un paper social com a llocs de trobada i d´intercanvi cultural i les institucions que els gestionem hem de garantir el seu accés a totes les persones qualsevol que siga la seua condició o poder adquisitiu», va afegir ahir.

Així, va incidir que la igualtat és un dels eixos que va a marcar la gestió del Consorci de Museus a partir d´ara i eliminar la taxa d´entrada al Centre del Carme és una de les primeres mesures en les quals s´està treballant. «L´accés a la cultura és un dret fonamental de les persones que està en la base del seu desenvolupament personal i intel·lectual», va dir.

El Centre del Carme, seu del Consorci de Museus, cobra una tarifa d´entrada general de dos euros des de l´1 de juliol de 2014, amb diverses excepcions. L´objectiu era que esta tarifa fóra una ajuda per al manteniment del centre cultural i el desenvolupament de la seua programació. El nou director va explicar que esta ajuda vindrà de les col·laboracions i patrocinis privats com a noves fórmules de mecenatge en les quals, fins avui, no s'ha treballat suficientment.

Com a excepció, mentre es resol la nova mesura, amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebrarà el 18 de maig, l´entrada al Centre del Carme serà gratuïta durant tota la setmana pròxima, del 16 al 22 de maig.