11 de mayo de 2016
11.05.2016

L'Eliana trau al carrer la primera Mostra d'Arts

El nou festival, que se celebrarà durant este cap de setmana del 14 i 15 de maig, oferirà més de 15 hores d´espectacles en directe per a tot tipus de públic

11.05.2016 | 04:15
L'Eliana trau al carrer la primera Mostra d'Arts

La Marcel (Mostra d´Arts de Carrer de l'Eliana) és un festival d´arts escèniques íntegrament fet en els carrers i places de l´Eliana. La mostra conjumina una àmplia varietat de disciplines artístiques: teatre, dansa, música en directe, acrobàcies, equilibrisme, malabars, correfocs, marionetes, música elèctrica, o circ. A més, d´una exigent producció tant en els espais fixos com en els itinerants.

En l´acte de presentació celebrat ahir en l´Ajuntament de l´Eliana, l´alcalde, Salva Torrent i el director artístic de la Mostra, Joan Raga, van explicar com va sorgir la idea, així com les expectatives de futur del festival. «La Marcel naix amb la voluntat de créixer i convertir-se en el primer festival d´estes característiques de l´àrea metropolitana de València, amb una clara vocació internacional», va apuntar Torrent.

Incentivar l´activitat
L´edil de cultura i alcalde de l´Eliana, Salva Torrent, sosté que «amb esta Mostra es dóna un gran pas avant en la cultura de l'Eliana», així mateix va assenyalar que els objectius que es desitgen complir amb este festival són «traure la cultura al carrer i acostar-la a tots els públics, incentivar l´activitat econòmica i comercial en tot el municipi i convertir a l´Eliana en la ciutat de referència del teatre de carrer».

El director de la Mostra, Joan Raga, va agrair l´aposta de l´Eliana pel teatre de carrer, fent valdre este tipus d´accions que «democratitzen la cultura». Va recordar que «el valencià és un poble que viu i passa molt de temps en el carrer, les nostres festes i tradicions tenen lloc en l'exterior per a fer partícips a tots».

En esta primera edició, la Mostra oferirà una varietat de diferents espectacles i companyies com la francesa La Fanfare Electrique i l´andalusa El Carromato junt amb les altres set valencianes entre les quals destaquen Maduixa Teatre o Scura Plats.

La idea, va assenyalar Raga, «és poder portar en el futur companyies de tot el món i poder comparar com expressen un mateix sentiment o acció, el teatre de carrer, des de diferents cultures o identitats». També va avançar que la companyia Purpurina Circus realitzarà a l´Eliana l´estrena mundial de l´espectacle The Box.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine