L’Auditori Municipal de Benlloch serà l’espai on es donaran cita diversos artistes representants de la vessant més íntima i propera de l’actual escena musical en valencià, amb motiu de la desena edició del Feslloch.

El festival celebrarà els seus deu anys de trajectòria els dies 7, 8 i 9 de juliol, i ho farà amb activitats lúdiques i culturals per a grans i menuts. Al llarg de tres jornades, el públic podrà gaudir de més de 30 directes oferits en tres espais diferents: l’escenari principal Ovidi; el nouvingut Escarbat —ubicats a l'àrea de concerts— i l'Auditori de Benlloch, reservat a aventures i experiències musicals.

El primer viatge de notes i lletres, salparà el divendres 8 de juliol, a les 16:30 hores, a bord de L'amor fora de mapa, primer disc conjunt de Mireia Vives i Borja Penalba; un treball on la música dels dos compositors s’entrellaça amb els poemes de Roc Casagran (Sembra Llibres), traçant un bell periple literari, emocional i sonor.

El recorregut entre ritmes i acords continuarà de la mà d'Eva Dénia, que presentarà les cançons del seu darrer disc, Quan l'abril era abril. Es tracta de cançons escrites i arranjades per ella mateixa, el que suposa un salt qualitatiu en la seua dilatada trajectòria. Ho fa companyia de la violoncel·lista Merxe Martínez.

«Un segon» i «Sempre Al Tall»

La cantautora catalana Judit Neddermann serà l’encarregada de concloure este viatge de sonoritats en acústic presentant el seu segon disc en solitari, Un Segon. El treball conté deu cançons on l’artista es llança sense embuts a compartir les seues vivències, sincerament i sense reserves, i ho fa expressant-se en català, castellà, portugués i euskera (el treball inclou una versió de Txoria Txori, el mític tema de Mikel Laboa).

El dissabte 9 de juliol l'Auditori de Benlloch obrirà la vesprada amb la projecció del documental Sempre Al Tall, dirigit per Josep Pitarch i produït pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València. Es tracta d’un biopic que acompanya l’històric grup en el seu comiat dels escenaris.

Al mateix temps, el film fa un recorregut per la seua llarga trajectòria, des dels treballs inicials d'investigació, quan anaven casa per casa recuperant cants populars valencians, fins a la seua consagració com a referent musical i cultural.

Debat sobre «Dones i Música»

En acabar la projecció «Sempre Al Tall», n’hi haurà un debat sobre la presència de referents femenins dins de l’àmbit musical. La sessió - moderada per Anna Pascual, en representació del Feslloch- comptarà amb la presència de Laura Capsir, professora de música de Secundària; Estel Navarro, cantant de Candela Roots; Carla González Collantes, periodista cultural i musical; Carme Laguarda, del segell discogràfic independent Mésdemil; Annabel Nadal, productora musical; Patri Montava, bateria del grup Inèrcia; i una representant del grup Fusa Activa.