Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ombra ací, ombra allà

Ens afecta tant l´oratge... Pluja i sol catalitzen el nostre ànim però, a banda de les raons biològiques que ho proven científicament, com és que la tempesta i la calma són dos cares d´una mateixa moneda de la que no acabem d´aprofitar el seu valor conjunt? En defensa del benestar, busquem sempre la cara bonica de les coses com el bon temps, i passem per damunt del que ens resulta difícil, lleig, apagat o desagradable, lluitant per mantindre-ho tot tan enlluernat, lluent i brillant que si no ho aconseguim ens envolten les inclemències del patiment... i ens perdem. Bona és una versió millorada si du progrés, però a costa de què, de qui i amb quin cost?

Amb diners, torrons! Fabricats, modelats, retocats. Pareix que hui tot pot ser processat i adaptat al prototip. És indiferent si el benefactor és un bisturí, una campanya de màrqueting o una brotxa. Societats de carassetes maquillen molt i amb traça. Quant a trucs cosmètics, estan de moda tutorials i tips de youtubers i bloggers -assessors estètics cibernètics- que pretenen posar al dia de les novetats en maquillatge i tractaments creant tendència.

S´ha observat passat dimecres a la cua -llarga com un dia sense pa- formada amb rebombori al carrer Colón de València, on molts esperaven convertir-se en els primers clients d´una coneguda tenda de cosmètics que celebrava la seua apertura amb una promoció -suposadament- interessant.

Abans de l´era dels selfies i el contouring, el maquillatge ja estava en els orígens de la Humanitat. Hi ha registres d´esquelets tenyits de roig -el primer color utilitzat per l´ésser humà- que demostren que des de sempre la bellesa i l´aparença han sigut transcendentals a nivell cultural, social, i fins i tot psicològic per a totes les civilitzacions.

Sintètics i químics artificials són habituals entre nosaltres, que estem lluny de ser naturals. Però està en la nostra natura amagar-nos baix capes de complexes? De qui és realment eixe enrogiment de rostre? M´ho pregunte quan veig l´emotiu vídeo viral Te ves horrible de la bloguera Em Ford, inspirat en més de 100.000 comentaris -tant alentadors com despectius- que va rebre al seu canal per mostrar com es tapava i es destapava els granets. Ja se sap. Si t´arregles massa, malament. Si no, també.

Sense llei ètica que veritablement abrace la construcció del ser, sentiments contradictoris pinten els llavis tant com fan córrer trombes de rímmel. Almenys, ens definim en el contrast. Com els colors de l´arc iris al cel gris de l´altre dia, per damunt de la Ciutat de les Arts....

Compartir el artículo

stats