Els actes previs de la V edició del Festival 10 Sentits han començat. Un d´ells és el projecte «Can you hear me?», que duu a terme l´artista italiana Katia Giuliani. Es tracta d´una instal·lació urbana-performance col·lectiva on anima a tots els ciutadans a participar a través d´enormes pòsters. La promotora del projecte va iniciar ahir la col·locació dels cartells.

Un total de dotze pòsters ocuparan durant tot el mes que dura el festival diferents espais amb paraules que conviden a reflexionar a qui les llig. Bellesa, Temps, Possessió, Joventut, Identitat, Futur, Control, Exhibició, Tedi, Buit, Procreació i Soledad són els conceptes sobre els quals es pretén despertar impressions.

El públic que vulga participar pot realitzar comentaris o adjuntar imatges en xarxes socials.

Amb la finalitat d'arribar al major nombre de racons de València el festival 10 Sentits ha aconseguit un acord amb ADIF i Metrovalencia per a instal·lar els cartells en algunes de les seues estacions. Així ahir es van col·locar els primers en les estacions d'Aragó i en la de l´Albereda, així com en la de tren Adif València Joaquín Sorolla.

Al llarg d´este cap de setmana s´intervindrà també l´estació de Bailén. Els viatgers que utilitzen estos mitjans de locomoció es toparan fins al pròxim 19 de juny amb unes paraules que els provocaran diferents sentiments.

Katia Giuliani, artista visual i performer, viu i treballa a Florència. Els mitjans de comunicació i les relacions socials que estos impliquen són el punt de partida de la seua recerca artística. A través dels seus projectes reflexiona sobre els paradigmes i els models de conducta de la societat contemporània.

Al llarg de la seua trajectòria ha fet ús dels espais com a generadors de trobades o com a llocs dedicats a la vivència d´experiències. Mitjançant la seua pràctica artística sempre cerca el diàleg amb l´espectador convertint-ho en el principal protagonista.

«Una provocació, quasi un acte d´alliberament que s´esprem a través del text escrit, com un megàfon mut que incita a una confrontació sobre inquietuds i obsessions dels nostres temps. Arguments íntims i complexos, comprimits en una única paraula, impresa amb lletres enormes sobre grans cartells que seran col·locats directament per mà de l'artista». Així defineix l'artista el projecte «Can you hear me?».