17 de mayo de 2016
17.05.2016

Un musical ple de bebés

«invisibles. Els xiquets del temps» és un projecte produït per l'escola de música UTEM amb un centenar de personatges

17.05.2016 | 04:15
Un musical ple de bebés

Espai Rambleta serà l'escenari d'un nou musical que es representarà els pròxims 28 i 29 de maig, i que suposarà la presència, per primera vegada en la ciutat, de bebés de 0 a 3 anys, sobre l'escenari. L'espectacle que porta per títol «Invisibles. Els xiquets del Temps» està produït per UTEM, escola de música, el primer centre Willems de la Comunitat Valenciana, i compta amb la participació de reconeguts professionals valencians.

Així, Pep Ricart, actor valencià amb experiència en televisió i teatre, és el director escènic, Begoña Tena, l'autora del llibret original, Luis Serrano Alarcón, el compositor de tota la música, Cristina Fernández, que ha format part de l'equip guanyador de l'últim premi Max al millor musical L'aneguet Lleig és la coreògrafa d'«Invisibles» i Manolo Maestro, un dels actors que participen en l'obra.

«Invisibles. Els xiquets del temps» conjumina l'experiència d'importants artistes valencians amb la il·lusió dels alumnes de UTEM, escola de música, centre situat a Alboraia i entre els quals es troben els bebés de 0 a 3 anys, que en este cas es pujaran a les taules acompanyats dels seus pares», segons expliquen Mar Hernández i Esther Borja directores de l'escola.

«Precisament la presència dels més xicotets ha marcat el desenvolupament de la història», assegura l'autora de la història, Begoña Tena. Una història d'explotació infantil, de desigualtats, de rebel·lia i d'esperança. I és que Invisibles, els xiquets del temps té un important component social, amb l'explotació infantil com a teló.

«De fet, el musical està dedicat a les 219 xiquetes nigerianes que van ser segrestades en la seua escola en 2014 i de les quals mai res més es va saber, es van tornar invisibles», diu l'autora del llibret, Begoña Tena.

Durant les prop de dues hores que dura l'espectacle passaran per l'escenari més d'un centenar d'alumnes de l'escola de totes les edats amb un total de 17 peces musicals. El que segons el parer del compositor de l'obra converteixen a l'obra en un gran musical.

Musical per a totes les edats

«Invisibles. Els xiquets del temps» és una obra dirigida a tots els públics, una peça amb diferents graus d'enteniment que pretén entretenir als més xicotets i fer pensar als adults. No és el típic espectacle infantil», assegura el director de l'obra, Pep Ricart.

«Invisibles. Els xiquets del Temps» és un espectacle totalment inèdit; amb text, música i coreografia originals que narra la història de desenes de xiquets que han crescut en una fàbrica àliens al món exterior. Ningú els va parlar d'açò. Solament coneixen a un home: L'Industrial del Temps, el guardià que vetla perquè els seus caps no pregunten, no dubten. Pensar està prohibit. Però els xiquets, mentre dormen, veuen un altre món. Un món que no té nom, un món que no saben pronunciar.

«Invisibles» s'estrenarà el 28 de maig en Espai Rambleta de València. I durant tot el cap de setmana es representaran quatre funcions en horari de matí i vesprada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine