El jurat de Sona la Dipu ja té seleccionats als dotze grups que participaran en les semifinals del certamen d'enguany, en una difícil selecció duta a terme entre les 80 candidatures rebudes. Les bandes que han passat el tall són Candela Roots, Meridian Response, Emmerson, Subday, Gran Quivira, Geografíes, Lígula, Tardor, La Hora del Te, The Saltitos, Moonflower i Nanga Parbat. Estos són els conjunts que competiran per arribar a l'ultim graó de la competició de bandes valencianes, segons han decidit els membres del jurat, que en esta novena edició quedava format pel crítc musical Eduardo Guillot; Vicente Fabuel, periodista i gerent propietari de Discos Oldies; Quique Medina, cap de comunicació de la Rambleta i programador del Deleste Festival; Liberto Peiró, coordinador de Mondo Sonoro Comunitat Valenciana i José Manuel Piñero, director del Low Festival.

D'altra banda, tots els grups inscrits en aquesta edició del concurs i que no han sigut seleccionats per a passar a la semifinal també tindran l'oportunitat de participar en diferents esdeveniments i activitats organitzades per Sona la Dipu, segons informa el mateix organisme provincial.

L'estiu serà per a gaudir i valorar als grups que han arribat fins a l'ultim tram de la cursa. El calendari de semifinals del concurs musical organitzat per la Diputació arrancarà el pròxim 27 de maig a Xirivella i finalitzarà el 30 de setembre a Gandia, amb la presentació dels guanyadors. A més dels aspirants, bandes consolidades esguitaran les semifinals, entre les quals destaquen les actuacions d'Izal o La Raíz.

A més, el concurs de poprock realitzarà concerts en tots els municipis valencians que ho sol·liciten sense cap cost per a l'ajuntament, en els quals participaran tant els grups del concurs com del panorama valencià. Ja hi ha programats més de dotze concerts per a enguany en els municipis de Massamagrell, Gandia, Xirivella, Sagunt, Picassent, Alfafar, Alzira, Ontinyent, Utiel, Xelva, La Pobla Llarga i Albaida.

La vocació d'abastar la majoria del territori valencià amb els grups que pasen per Sona la Dipu és una de les novetats més importants d'esta edició, la primera del nou equip de la Diputació de València. Amb eixa pretensió es van reduir els costos del concurs en si mateix. Altra de les novetats és el nomenament d'un jurat «professional, públic i amb visibilitat», en paraules del portaveu, Guillot. Fangoria, Malú o Melendi seran altres dels noms que figuren als cartells de les semifinals de l'actual edició del certamen.