Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, la Universitat de València i la Generalitat Valenciana presenten hui, la Xarxa de Museus de Paleontologia de la Comunitat Valenciana, una plataforma per impulsar el coneixement i posada de les col·leccions museogràfiques valencianes d´aquest àmbit.

La presentació d´esta nova plataforma serà a càrrec del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat, Antonio Ariño i Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, i es materialitzarà formalment a través de la signatura d´un conveni entre les dues institucions.

La Xarxa de Museus i Col·leccions Museogràfiques de Paleontologia de la Comunitat Valenciana es presentarà com a nova eina de coordinació i comunicació entre els museus paleontològics integrats en el sistema valencià de museus. La creació d´esta plataforma és un reconeixement i una posada en valor del patrimoni paleontològic en els seus vessants no només patrimonials, sinó també científics, socioculturals i socioeconòmics.

El Museu de Geologia de la Universitat de València (MGUV), que acaba de celebrar el seu vinté aniversari des que va ser reconegut per la Generalitat, ha estat escollit com a museu de referència i coordinador de la Xarxa de Museus i Col·leccions Museogràfiques de Paleontologia.

La Comunitat Valenciana disposa d´un un importantíssim patrimoni paleontològic distribuït per tot el seu territori, tant en els seus jaciments com en els exemplars de museus i col·leccions. L´estudi dels fòssils proporciona informació única sobre l´origen de la vida sobre la Terra, sobre recursos naturals, canvis ambientals i les seues prediccions.