El Festival L´Horta Nord Folk arranca hui als jardins de la Casa de la Cultura de Rocafort amb accés gratuït. Enceta la seua cinquena edició amb tres propostes musicals que s´endinsen dins de la música d´arrels però sense oblidar les noves tendències musicals i la fusió amb nous sons.

Enguany l´oferta musical passa per Gener, Lüla Reyna i El Petit de Cal Eril, que conformen un cartell de luxe per a un festival que continua amb la idea de conjuminar tradició i noves tendències musicals.

El Petit de Cal Eril està en plena gira de presentació del seu últim treball, La força i aterra a Rocafort en una de les seues primeres cites. Per tant, és una ocasió única per a gaudir en directe dels nous temes de Joan Pons, ja que fins al moment no ha programat més concerts dins de la Comunitat Valenciana.

Gener és una proposta d´autor en clau valenciana, personal i moderna amb influències de música d´arrel americana, cançó mediterrània i pop somiador i al mateix temps sofisticat. Per últim, Lüla Reyna descobrirà que el folk mexicà no és només mariachis i tequiles. Cal escoltar-la per a desenterrar tota la música tradicional mexicana fusionada amb gèneres com el jazz. Tot un plaer per als sentits.

A més el Festival L´Horta Nord Folk manté la seua proposta per crear un ambient acollidor tant per als músics com per al públic assistent, conservant el seu caràcter humil i comarcal. En altres edicions han passat per l´escenari artistes com Sènior i el Cor Brutal, Urbàlia Rurana, Miquel Gil, Isaac Ulam o Mara Aranda & Solatge, Samuel Reina, Musicants, Trïlla o Sokolé entre d´altres, convertint a esta cita en una de les imprescindibles del calendari musical de cada any a les comarques de València.

El festival L'Horta Nord Folk que se celebra a Rocafort està organitzat per la Regidoria de Cultura i l´associació cultural i social Promoure, i enguany comptarà amb la col·laboració de 27 Ladridos en la difusió de l´esdeveniment.

El Festival va nàixer de la necessitat de crear nous espais de comunicació a València. L´objectiu era donar a conéixer un tipus de música, generalment d´estils minoritaris com el folk. Des de l´organització consideren que s´han complit estes expectatives.