25 de mayo de 2016
25.05.2016

El Novembre Elèctric més càlid

«Tremole» és el nou disc del grup que lidera Yeray Calvo amb textos del poeta Hèctor Serra

25.05.2016 | 01:13
El Novembre Elèctric més càlid

Novembre Elèctric torna a la càrrega. Després del seu debut amb Intacte (Mésdemil, 2014 - Premi Ovidi al Millor Disc de Pop), el projecte encapçalat per l´algemesinenc Yeray Calvo reapareix amb un nou treball discogràfic baix el braç. Tremole és el resultat de sumar a les seues melodies els textos del poeta aldaier Hèctor Serra. Una proposta que posa el fet poètic al centre gravitatori i que permet una sonoritat més acústica, nua i transparent que al primer disc.

La connexió entre els poemes d´Hèctor Serra i la música de Novembre Elèctric naix en 2014 quan Yeray i Hèctor, coneguts de la universitat, es retroben i creen l´espectacle conjunt Trèmolo Elèctric, on, a través de la recitació, l´atmosfera melòdica i el cant, s´intenta portar l´espectador per diferents espais existencials, amb poemes i cançons amerades de lluita quotidiana, inquietud amatòria i dignificació del poble treballador.
Esperonats per la bona marxa de l´experiència, i amb el desig d´eixamplar l´abast d´aquest material i d´immortalitzar-lo, naix Tremole, un treball que conté catorze talls basats en lletres del primer poemari d´Hèctor Serra, Trèmolo (Germania, 2013). Peces com Gènesi de la llum, Rellotge, Mediterrània o Avinguda Ovidi Montllor passen pel sedàs de la música, tot traient profit de la propietat dúctil del poema.

Un toc acústic
Tremole és un disc càlid, d´escolta plaent, un disc que sembla haver-se gestat lluny del tràfec i la voracitat dels dies. Fins i tot quan les peces evoquen la ciutat, la sonoritat s´abeura dels intervals urbans més ingràvids i reposats. El toc acústic del disc, enregistrat amb el mínim d´aparells i instruments, no apaga la màgia de Novembre Elèctric ans al contrari, permet gaudir d´un grup que emet llum en la seua versatilitat de registres i el seu bon fer amb les melodies.

El crític i periodista Dani Monfort, escriu: «Moltes voltes els discos enregistrats al voltant de l´obra d´un poeta solen pecar d´un cert barroquisme formal, a mig camí entre el disc de cançons i el recital poètic. A Tremole en canvi, si no sabérem que es tracta d´un disc construït al voltant d´un poemari no ho percebríem».

En este sentit, Yeray Calvo vol «reivindicar la importància de les lletres en les cançons. Els textos d´Hèctor són els que donen pes a les cançons, i també reinvidicar una aposta per les noves generacions de creadors».
Tremole es presentarà el dia 2 de juny a les 21h al Palau de la Música de València, dins el Cicle Cançó, compartint escenari amb Oscar Briz.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine