26 de mayo de 2016
26.05.2016

La trompa té molt de jazz

Sedajazz veu nàixer el quintet French Horn Jazz Project liderat pel trompetista Pau Moltó

26.05.2016 | 04:15
Pau Moltó, lidera French Horn Jazz Project.

Sedajazz acollirà demà, a les 22.30 hores en el seu espai de La Torre, la presentació del nou projecte musical French Horn Jazz Project, en el qual el quintet liderat pel trompista Pau Moltó planteja una retrospectiva sobre la presència de la trompa en el jazz. Completen la formació Francisco Ángel Blanco «Llatí», al saxo baríton; Kontxi Lorente, al piano; Matt Baker, al contrabaix; i Tico Porcar, a la bateria.

El French Horn Jazz Project naix de l´estudi de les possibilitats de la trompa en el jazz realitzat per Pau Moltó, intèrpret i professor de trompa en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. En esta experiència musical, Moltó «explora la sonoritat d´un instrument que tradicionalment ha estat restringit al món del clàssic», expliquen responsables de la iniciativa.

Amb French Horn Jazz Project, centra l´atenció en els matisos expressius que este instrument de vent metall, poc habitual en este àmbit, ofereix a un gènere viu i en constant canvi com és el jazz. El projecte planteja, així, un recorregut per les diferents etapes i estètica de la trompa en relació al llenguatge jazzístic i a la sonoritat que ofereix a una formació jazzística.

El repertori de French Horn Jazz Project inclou temes amb els quals els pioners Julius Watkins i John Graas van introduir en el jazz este instrument com a solista en la primera meitat del segle XX, al costat d´obres de grans figures del jazz com Gerry Mulligan o Bob Brookmeyer.

Sòlida trajectòria
Durant l´última dècada, Moltó s´ha endinsat en el món del jazz a través del col·lectiu de músics Sedajazz, de la mà de Francisco Ángel Blanco «Llatí», i del pianista i compositor Albert Sanz, col·laborant en diverses formacions i co-liderant altres projectes personals com el quintet de metalls Breaking Brass.

Des dels seus inicis en l´escena jazzística, Moltó ha compartit escenari amb reconeguts intèrprets tant en l´escena nacional com a internacional entre els quals destaquen Perico Sambeat, Giovanni Hoffer, Chris Kase, Toni Belenguer i Voro García, entre uns altres. Actualment, Pau Moltó exerceix la seua labor com a docent en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, a més de formar part de la plantilla de l´orquestra de cambra Kammart Ensemble.

Així mateix, col·labora amb diferents orquestres com el Liceu de Barcelona i amb nombrosos projectes relacionats amb el jazz, la música creativa i la improvisació. En el món del clàssic, ha col·laborat amb algunes de les millors orquestres com l´Orquestra Municipal de València, Orquestra de la Comunitat Valenciana (titular del Palau de Les Arts), Orquestra Pablo Sarasate de Pamplona, Orquestra Simfònica d'Extremadura, Orquestra Europea del Mediterrani i Fundació de l'Òpera de València, entre unes altres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine