L´editorial Kairós ha obtingut el Premi Nacional 2016 a la Millor Labor Editorial Cultural «per ser una referència indiscutible en el sector editorial» i per «respondre a les inquietuds de diverses generacions d'espanyols», segons ha considerat un jurat d'experts.

Concedit pel Ministeri d´Educació, Cultura i Esport per a distingir la labor editorial que haja destacat per la seua aportació excel·lent i innovadora a la vida cultural espanyola, el premi té caràcter honorífic, per la qual cosa manca de dotació econòmica.

Fundada en 1965 per Salvador Pániker, filòsof i enginyer industrial d´origen indo espanyol, i dirigida des dels anys 90 per fill Agustín Pániker, l´editorial Kairós té un catàleg d´un miler de títols, creat «amb coherència i serietat, independència i rigor, continuïtat i afany de permanència, al llarg de 50 anys».

El primer títol publicat per l'editorial va ser Costa Brava Xou, escrit per Manuel Vázquez Montalbán amb fotografies de Xavier Miserachs. Després va seguir Conversaciones en Cataluña del mateix Salvador Pániker, que va tenir un excepcional acolliment i va servir de preàmbul per al primer gran èxit de vendes de l'editorial: Conversaciones en Madrid, també de Pániker, un pioner treball de periodisme cultural i polític.

Fòrum de diàleg

Durant els seus primers anys, Kairós, amb seu a Barcelona, va destacar per introduir autors com Vázquez Montalbán, Terenci Moix o Nuria Pompeia, que després serien molt reconeguts en el món de la literatura o el pensament.

Des dels seus inicis, la idea central de l´editorial va consistir a crear un fòrum per al diàleg entre diferents dimensions: ciència i espiritualitat, Oriente i Occident, la raó i la intuïció.