Per primera vegada a València, es podrà veure hui el documental Writing on the City (2012), film pel qual el cineasta iranià Keywan Karimi va ser condemnat per la justícia del seu país a una pena de sis anys de presó i 223 fuetades. La pel·lícula, que es va estrenar al Festival Internacional de Cinema Documental de Navarra, podrà veure´s a l´Aula Magna de La Nau, a les 19 hores, en una sessió especial que organitza l´Aula de Cinema de la Universitat.

Considerat com a un dels cineastes més prometedors del seu país, Keywan Karimi (Teheran, 1985) ha sofert la censura i la persecució de les autoritats islàmiques del seu país. En 2013, va passar 12 dies a la presó d´Evin, després que li confiscaren un disc dur que contenia un vídeo de música en què presumptament insultava el règim. Posteriorment, en setembre de 2015, va ser conduït de nou davant la justícia i acusat d´insultar l´islam i «fer propaganda contra el sistema».

La sentència va ser dura: sis anys de presó (que han quedat reduïts a un) i 223 fuetades. El motiu no va ser cap altre que la pel·lícula Writing on the City, que Karimi havia realitzat feia temps i que ni tan sols s´havia exhibit més enllà d´un tràiler disponible en YouTube.