El mític grup valencià tancarà una etapa al poble que el va a veure nàixer. La Gossa Sorda donarà el seu últim concert a Pego el 18 de juny de manera gratuïta per a tots aquells que vulguen dir «adéu» a un dels grups que ha marcat el període d´or de la música en valencià

Els músics de La Marina Alta també han anuniat col·laboracions de companys de l´àmbit musical, com Juantxo Skalari i The Rude Band. El concert preveu ser una cita emovita, a més de multitudinària, ja que s´estan organitzant busos per als fans interressants a acudir al concert. En el cas de la ciutat de València, s´està organitzant un bus per 15 euros des de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Una iniciativa que el grup mateix ha animat amb la finalitat d´aconseguir la màxima participació.

La Gossa Sorda serà la gran ausent, per tant, de festivals d´estiu on era una de les principals protagonistes, com és el cas del Feslloch. Des de que l´agrupació anunciara ara ja fa un any la seua dissolució, el grup de La Marina no ha parat de fer concerts per tota la Comunitat Valenciana amb la seua gira «L´última volta», que fa menció a una de les seues cançons més famoses, que parla d´una ruptura de parella, així com d´un trist «adéu».

Una trajectòria ascendent

El grup es va formar a Pego als anys noranta amb la publicació del seu primer disc «Vigila», que es va fer popular ràpidament gràcies als seus directes, amb els quals es varen recórrer els pobles de la Comunitat i alguns de Catalunya. Els seus altres discs, com «Garrotades» o «Saó», els catapultaren definitivament a l´èxit, i els varen convertir en un dels grup de referència de la música en valencià juntament amb Obrint Pas o Al Tall. «La Polseguera» fou el seu últim disc publicat, i amb ell s´han acomiadat del seu públic amb cançons que fan referència a la crisi econòmica i a la crisi de valors sorgida arran dels casos de corrupció al territori.

Algunes de les cançons de la La Gossa Sorda, com «Camals mullats», «Senyor pirotècnic» o «Colpetja» són uns himnes per a molts joves valencians.