01 de junio de 2016
01.06.2016

L'AVL assessorarà Levante-EMV en els seus continguts en valencià

La institució i l´empresa editora del diari ultimen un acord per a totes les plataformes i formats

01.06.2016 | 04:15
L'AVL assessorarà Levante-EMV en els seus continguts en valencià

Editorial Prensa Valenciana, editora del diari Levante-EMV, i l´Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ultimen un acord de col·laboració mitjançant el qual l´AVL oferirà assessorament global en matèria lingüística per al correcte ús del valencià en totes les informacions oferides pel diari líder en la Comunitat Valenciana en els seus distints formats i plataformes.

En una reunió mantinguda ahir en la seu de la institució acadèmica en el monestir de Sant Miquel dels Reis les dos parts reiteraren el seu interés i compromís per treballar conjuntament per a fomentar l´ús del valencià en els diferents continguts informatius del diari, tant en la seua versió en paper com en la digital. Al mateix temps, la publicació donarà difusió i visibilitat a les activitats de la institució en tots els seus àmbits.
L´acord que es firmarà els pròxims dies reconeix que l´AVL és la institució normativa de l´idioma valencià, i entre les competències que té atribuïdes figura la de «vetlar per l´ús normal del valencià i defendre la seua denominació i entitat». D´altra banda, Levante-EMV es una publicació diària amb una llarga trajectòria, des de 1872, en la prestació del servici informatiu a la ciutadania valenciana que, a més de la seua habitual incorporació del valencià en les pàgines impreses, ara ha posat en funcionament una versió digital del diari íntegrament en valencià, un pas de gegant en la normalització de la llengua dins del marc comunicatiu valencià en els diaris generalistes.

La reunió va estar encapçalada pel director general de Gestió de Prensa Valenciana, Jaime Abella; el director de Levante-EMV, Julio Monreal, i el president de l´AVL, Ramon Ferrer.

Més valencià al paper i la web
Levante-EMV estrena des de hui mateix una nova secció „«La Paraula del Dia»„ en la pàgina 3 del diari, on els lectors de la publicació podran aprendre i conéixer l´origen de milers de paraules valencianes, amb curiositats i frases fetes. Al mateix temps, esta secció també serà consultable en el web, que remetrà, per a qui desitge més informació, a la pàgina de l´AVL.

El nou contingut que s´estrena hui s´incorpora a tots els productes que el diari elabora ja en la nostra llengua, com ara les dos pàgines diàries de Panorama, la secció escolar d´Aula, el Conte del Diumenge en col·laboració amb l´editorial Bromera; l´espai Freqüències sobre música, agenda de concerts i més a la revista Urban i, des de fa un mes, la versió en valencià de la seua pàgina web.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine