El festival Etnomusic 2016 ha congregat des del seu inici, el passat 12 de maig en el Museu Valencià d´Etnologia, a més de 1.200 espectadors en els quatre concerts que s´han oferit, amb propostes musicals que abarquen des de la música tradicional valenciana, el flamenc, la copla o la música brasilera.

La música tradicional de la Comunitat ha estat representada per artistes com Carles Dénia, que va presentar el seu nou disc, o el grup Xaluq, una jove formació de músics amb una forta projecció. Per altra banda, Reina Roja va fer vibrar al públic amb el flamenc i la copla, combinant-los després amb altra formació més gran que va esbalair al públic del Museu d´Etnologia. El concert de la brasilera Thaïs Morell fou altre dels més multitudinaris. La cantant es va presentar amb una formació de quatre músics que van apropar la música brasilera als espectadors d´una manera innovadora.

L´Etnomusic es completa amb les actuacions de la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, un grup de música balcànica que actuarà el pròxim 9 de juny; i amb el grup Sis veus del poeta, que farà un homenatge a l´escriptor Vicent Andrés Estellés el 16 de juny. Aquest últim és un projecte impulsat per sis dones valencianes de l´àmbit musical que han volgut rendir un homenatge amb la combinació de versos i música.