08 de junio de 2016
08.06.2016
ÚLTIMA HORA
Desalojado el aeropuerto de Schiphol tras disparar la Policía a un individuo

Arranca la Mostra de La Ploma

La Filmoteca acull la inauguració del segon festival de temàtica LGTB El programa de hui projectarà els curts «Pink Boy», «Rebel Menopause», «Diversxs» i «Primavera Rosa en el Kremlin»

08.06.2016 | 04:15
Arranca la Mostra de La Ploma

La segona edició de la Mostra de la Ploma de València projectarà tres documentals i nou curtmetratges de diferents nacionalitats. Uns films que no solen tindre presència a la cartellera cinematogràfica. Les projeccions aniran acompanyades de col·loquis per a debatre diferents qüestions que afecten lesbianes, gais, transsexuales i bisexuales.

El nom del festival reivindica el dret al fet que cada persona puga mostrar-se i expressar-se lliurement en la societat sense els límits que marquen els estereotips sexuals i de gènere. La sessió d´inauguració és esta vesprada (19.30 h.) a la Filmoteca, mentre la resta de dies les projeccions es realitzaran en l´Espai d´Innovació i Creació Las Naves. A més de la col·laboració d´estos dos espais, Lambda ha comptat amb la inestimable ajuda de Zinegoak-Hegoak i de Curts per la Igualtat.

En aquesta segona edició, Mostra La Ploma s´emmarca dins de la programació cinematogràfica del Festival Orgull 2016, organitzat pel propi Col·lectiu Lambda. La presentació sera realitzada per Luis Noguerol, coordinador de projectes del Col·lectiu Lambda; Pau Guillén, director de Zinegoak; i Afioco, codirectora de Diversxs, acompanyats pel sotsdirector de l´IVAC, José Luis Moreno.

La programació s´agrupa en cinc sessions que abordaran diferents eixos temàtics: curtmetratges documentals, llargmetratges de ficció i curtmetratges de ficció. En cadascuna de les sessions podran veure´s projectes de recent producció sobre els quals posteriorment es realitzarà un xicotet debat amb la participació del públic i figures convidades. Entre uns altres han confirmat la seua participació diferents directors i protagonistes de les pel·lícules, així com el grup de Drets Humans de Lambda.

En el programa de hui es projectaran els curts Pink Boy (2015), d´Eric Rockey, un documental sobre una lesbiana, el seu fill i les seues diferències en la forma de vestir; «Rebel Menopause» (2014), d´Adele Tulli, sobre les activitats de la veterana militant feminista francesa Thérèse Clerc; Diversxs (2016), de Jorge Garrido i Afioco, sobre cinquanta joves que participen en una trobada per a visibilizar la seua sexualitat i entendre altres opcions sexuals; i Primavera Rosa en el Kremlin (2015), de Mario de la Torre, una història de la discriminació dels homosexuals a Rússia des de la Revolució soviètica.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine