08 de junio de 2016
08.06.2016

Arranca la Mostra de La Ploma

La Filmoteca acull la inauguració del segon festival de temàtica LGTB El programa de hui projectarà els curts «Pink Boy», «Rebel Menopause», «Diversxs» i «Primavera Rosa en el Kremlin»

08.06.2016 | 04:15
Arranca la Mostra de La Ploma

La segona edició de la Mostra de la Ploma de València projectarà tres documentals i nou curtmetratges de diferents nacionalitats. Uns films que no solen tindre presència a la cartellera cinematogràfica. Les projeccions aniran acompanyades de col·loquis per a debatre diferents qüestions que afecten lesbianes, gais, transsexuales i bisexuales.

El nom del festival reivindica el dret al fet que cada persona puga mostrar-se i expressar-se lliurement en la societat sense els límits que marquen els estereotips sexuals i de gènere. La sessió d´inauguració és esta vesprada (19.30 h.) a la Filmoteca, mentre la resta de dies les projeccions es realitzaran en l´Espai d´Innovació i Creació Las Naves. A més de la col·laboració d´estos dos espais, Lambda ha comptat amb la inestimable ajuda de Zinegoak-Hegoak i de Curts per la Igualtat.

En aquesta segona edició, Mostra La Ploma s´emmarca dins de la programació cinematogràfica del Festival Orgull 2016, organitzat pel propi Col·lectiu Lambda. La presentació sera realitzada per Luis Noguerol, coordinador de projectes del Col·lectiu Lambda; Pau Guillén, director de Zinegoak; i Afioco, codirectora de Diversxs, acompanyats pel sotsdirector de l´IVAC, José Luis Moreno.

La programació s´agrupa en cinc sessions que abordaran diferents eixos temàtics: curtmetratges documentals, llargmetratges de ficció i curtmetratges de ficció. En cadascuna de les sessions podran veure´s projectes de recent producció sobre els quals posteriorment es realitzarà un xicotet debat amb la participació del públic i figures convidades. Entre uns altres han confirmat la seua participació diferents directors i protagonistes de les pel·lícules, així com el grup de Drets Humans de Lambda.

En el programa de hui es projectaran els curts Pink Boy (2015), d´Eric Rockey, un documental sobre una lesbiana, el seu fill i les seues diferències en la forma de vestir; «Rebel Menopause» (2014), d´Adele Tulli, sobre les activitats de la veterana militant feminista francesa Thérèse Clerc; Diversxs (2016), de Jorge Garrido i Afioco, sobre cinquanta joves que participen en una trobada per a visibilizar la seua sexualitat i entendre altres opcions sexuals; i Primavera Rosa en el Kremlin (2015), de Mario de la Torre, una història de la discriminació dels homosexuals a Rússia des de la Revolució soviètica.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine