08 de junio de 2016
08.06.2016

L'Emperador del pop valencià

La banda de Canls es presenta amb 'viut vuitmils' , un treball artesanal i molt cuidat de quatre cançons

08.06.2016 | 04:15
L'Emperador del pop valencià

El panorama musical valencià guanya una nova banda. L´Emperador va nàixer a Canals un dia de sol imaginant com seria coronar l´Everest. Quatre són els punts cardinals, quatre les estacions de l´any i quatre són les cançons que formen Vuit vuitmils (Mésdemil, 2016) EP de presentació de la banda. Els protagonistes de L´Emperador, en canvi són tres: Antonio Requena (guitarra i veu), Victor Vila (bateria) i Carles Arnau (baix).

El grup sorgeix d´un altre projecte paral·lel, Copo, grup que té un cert renom en l´escena pop espanyola. Ara han decidit fer el salt al valencià i presenten quatre temes en un disc artesanal, molt cuidat. L´àlbum es va gravar en dues tandes: els talls 1 i 3 («El nostre primer rècord del món» i «Escalarem l´Everest») van ser enregistrades al setembre de 2015 i els altres dos («La dona rellamp» i «Un dia al llac») el passat febrer.
Les lletres de L´Emperador parlen de coses cotidianes, amistat i amor, temàtica sempre present en el pop. La lletra de «La dona rellamp» està inspirada en la pel·lícula El secreto de Adaline. Al disc hi han col·laborat Violeta Giménez gravant veu en «El nostre primer rècord del món», Rafael Vicente Jerez (Lost River Bastards, The Dirt Tracks) gravant guitarres i Gerard Ballester (The Soda Club, Testarosa) gravant les maquetes.

«Hi ha vegades, en això de la creació artística, que cal deixar anar llast. No és una actitud responsable, pot ser que siga fins i tot temerària, però, de vegades funciona. I L´Emperador ho han aconseguit. Han facturat quatre cançons lliures de prejudicis en què es projecta l´ombra allargada d´empreses paral·leles dels seus components però amb identitat i senyes pròpies», assegura Javier Pérez, director i locutor del programa de ràdio El Club de Amigos del Crimen de Ràdio Klara. «L´Emperador entren „afegeix Pérez„ com una alenada d´aire fresc en un circuit de registre molt definit, la música cantada en valencià, potser una mica viciat i previsible. Exquisida i rotunda carta de presentació. A per més, per favor!».
Actualment, la banda es troba preparant la continuació d´aquest EP, quatre cançons més que gravaran en agost.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine