11 de junio de 2016
11.06.2016

Els amors pels colors

La galeria Pepita Lumier de València exposa la visió sobre el futbol de l'il·lustrador Lawerta

11.06.2016 | 01:21
Els amors pels colors

L´«Amor pels colors» és la meua visió del futbol i tot el que realment m´atrau d´ell. Quan pense en futbol no pense en escuts, ni rivalitats, ni en títols. No pense en la polèmica del dilluns, ni en la premsa esportiva ni en els milions que va a costar un jugador».

Això diu Lawerta (València, 1983) il·lustrador i dissenyador gràfic, que va inaugurar ahir exposició en la galeria Pepita Lumier de València. Coincidint amb l´Eurocopa, l´artista assegura que quan pensa en futbol recorda que fa «més de 100 anys en llocs remots va haver-hi gent que va decidir unir-se per a jugar junts al futbol. Gent que va pensar en un nom, en un escut i sobretot que va pensar i va decidir uns colors».
Precisament, a Lawerta l'atrauen la infinita varietat cromàtica que sense espònsors, ni marques esportives han entrat en l'imaginari col·lectiu. «Uns colors que a més de representar-los i defensar-los, els estimarien per a tota la vida».

«He volgut representar totes eixes combinacions de colors que representen a milions de persones al llarg del món. I mostrar el colorit que pot arribar a existir en un partit de futbol. La meua intenció és compartir esta "passió futbolera" amb la gent que "odia el futbol" i que eixos colors puguen omplir-los d´igual manera que m´omplen a mi» diu.

La seua font d´inspiració està en aquelles publicacions com el mític setmanari esportiu argentí El Gráfico dels anys 30-40-50, amb els seus pòsters centrals a doble pàgina que en molts casos estaven pintats a posteriori o les primeres col·leccions de croms dels anys 70 han sigut una gran font d'inspiració. També llibres del futbol il·lustrat com Historias del Calcio d´Enric González o algunes històries de futbolistes com Abdón Porte, l´uruguaià que van portar al límit el seu «Amor pels Colors», llevant-se la vida al mig del camp en 1918.

Dissenyador «futbolero»
Lawerta comença la seua carrera com a dissenyador gràfic i director d'art en agències com CuldeSac a València o GlobalWorks a Nova York. Ha treballat per a publicacions «futboleres» com ICON Itàlia, Panenka, Eleven Magazine o Placar (Brasil) entre unes altres. Ha creat campanyes d'abonaments per al València CF i Llevant UD i generat dissenys per a algunes marques de roba. Des de 2016 porta en marxa la seua pròpia marca de samarretes.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine