La proposta de Howool Baek, arribada de Berlín, ha resultat guanyadora del III Certamen Coreogràfic 10 Sentits que durant el cap de setmana s'ha celebrat en Las Naves. La peça «Did o hear?» és la interpretació corporal del poema «The rose that grew from concrete», escrit pel raper nord-americà 2PAC. Exposa un procés de deconstrucció del cos de forma individual. La peça guardonada rep 2.000 euros i una figura dissenyada per Lladró.

El jurat ha distingit a més al Col·lectiu El Brote amb un esment especial per «Quebradas e imperfectas». La coreografia realitzada per Davinia Descals i Íñigo Martínez connecta directament a l'espectador amb les sensacions, vivències i emocions que poden arribar a viure i experimentar persones que pateixen malalties rares o desconegudes. Per la seua banda en Cora Panizza va recaure el premi del públic per «Burnt», una xicoteta peça inspirada en aquells condicionaments externs als quals estem exposats des que naixem.

Temes com la denúncia social, la discapacitat, la violència o diferents malalties van ser els assumptes que es van tocar en la programació de l'III Certamen Coreogràfic 10 Sentits en Les Naus. A esta cita han concorregut companyies, artistes i col·lectius nacionals i internacionals i s'han presentat més de 200 peces de xicotet format.

De totes elles, un comitè va escollir 10 que es van presentar dins de la programació escènica del Festival 10 Sentits.

Els finalistes

El jurat de professionals de les arts escèniques que es va encarregar de decidir l'obra guanyadora va estar integrat per Gretchen Blegen (Lucky Trimmer, Berlín), Guillermo Arazo (Las Naves, València), Cesc Casadesús (Mercat de les Flors, Barcelona), Inés Enciso (Festival Una mirada diferent, Madrid), Laura Kumin (Certamen coreogràfic de Madrid) i Roberto Fratini (dramaturg i teòric de la dansa).

Les deu peces escollides (propostes nacionals i internacionals) pertanyien a Manuel Cañadas, Iris Pintos, Sally Anne Friedland, Poliana Lima, Cora Panizza, Dagmar Dachauer, Col·lectiu El Brote, Howool Baek, Lorea Burge & Hannah Parsons i Julia Maria Koch.