17 de junio de 2016
17.06.2016

La Gossa Sorda tanca una era a Pego

El grup valencià actuarà per última vegada demà a la seua localitat d´origen on s´espera l´aplegada de més de 20 busos de tota la Comunitat - El cantant Josep Nadal preveu centrar-se en la seua feina a les corts amb el grup Compromís però sense deixar de banda la música

17.06.2016 | 04:15
La Gossa Sorda tanca una era a Pego

S´acaba una etapa per a milers de joves „i no tan joves valencians„que varen créixer amb u dels grups revelació del panorama musical. La Gossa Sorda tanca demà la seua gira «L´última volta» a Pego, el municipi que el va vore emergir fa 17 anys, i que dirà adéu a un grup que juntament amb altres com Obrint Pas o Al Tall varen fer reviscolar un sector que havia sigut arraconat al gènere folklòric.

«Nosaltres vàrem nàixer com a grup reivindicatiu, i ho vàrem fer malgrat que moltes veus ens deien que era un error representar una veu política, però nosaltres volíem reclamar millores en el nostre país. Cantàvem des d´una posició molt marginada», afirma Josep Nadal, cantant de La Gossa Sorda, qui assegura que es queden molts grups de «qualitat» després de la seua marxa.

«Hi ha molts grups que van a pegar molt fort. Estem molt tranquils a l´observar el planter», assegura en referència a altres grups valencians actuals com Auxili, ZOO o Aspencat, que han obtingut l´èxit gràcies a l´apertura iniciada fa uns anys per grups com La Gossa Sorda.
«Fa uns set o huit anys estaven les coses molt fotudes per als grups de música en valencià. Si calia reivindicar alguna cosa ho havíem que fer nosaltres, La Gossa o Obrint Pas, però ara hi ha molts més grups per a fer-ho», explica Nadal,qui a més reconeix que no s´ha fet del tot a la idea del fet que el grup «es vaja a acabar».

«Encara no estem conscienciats, perquè hem passat un període molt intens de concerts. En el futur ens podrem ajuntar alguna vegada per fer concert o projectes junts, però el grup com a tal s´ha acabat», explica el cantant en referència als milers de fans que ja esperen la futura tornada del grup de Pego als escenaris. Nadal assegura que se centrarà ara a la seua tasca de disputat a Les Corts Valencianes amb el grup Compromís, però no deixarà de banda la música, ja que com afirma, continuarà «fent cançons». «No tinc cap projecte a curt termini, com tots els meus companys de grup. Encara que tots pensem que continuarem fent coses a nivell artístic, necessitem un descans llarg», reconeix Nadal.

Tot està preparat per al concert de demà, on acudiran almenys 20 autobusos procedents de tota la Comunitat Valenciana, ja que s´espera que siga el concert més emotiu de la història de La Gossa. De fet, comptarà amb la col·laboració de Juantxo Skalari & La Rude Band, Smoking Souls, Reacció i més músics que apareixeran al concert i que el grup encara no vol desvetllar. L´entrada serà gratuïta per a tots els assistents i el concert es realitzarà al passeig del Clot de la localitat.

El grup de La Marina preveu a més llançar un CD i un DVD d´acomiadament que incloga la seua actuació a la Sala Repvblicca de Mislata, on feren un repàs del seu repertori durant dos hores de música. Després del concert, La Gossa Sorda viatjarà al Japó per actuar en el festival Fuji Rock durant el mes de juliol.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine