Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Per a tu

Hui és un dia normal, però jo vaig a fer-lo intens». De quan en quan ho recorde, és un gran plantejament. Amb estes paraules „però en castellà„ comença el cantautor colombià Juanes una cançó del seu segon àlbum de l´any 2002. Catorze anys fa que l´escoltí per primera vegada... qui ho diria. És curiós, sabem que el temps passa ràpid però quasi sempre se´ns oblida agafar-li el sentit abans de que se´n vaja.

El seu succeir de vegades ens desencaixa, tot i que les peces més significatives del nostre puzle particular són al·licients o lliçons de vida „o les dos coses alhora„ que encaixen perfectament amb el que som, inclús quan tardem a descobrir-ho.

Guanyem o aprenem, però realment mai res es perd encara que ho parega. Com que vivim en un il·lusori temps lineal, no veiem les connexions interpersonals i les correlacions de les diverses experiències que travessem. Tot pot passar en un dia i, malgrat tot, el present ens convida a mirar-nos als ulls i obrir-los un poc més. Per què no fer-ho hui? Vore-ho tot i no deixar de mirar-te... de mirar-nos.

Alçar el cap i observar, amb determinació, amb curiositat, sense dubtar. Això sí, que la força no ens lleve la sensibilitat. Tota la cura i estima que siguem capaços de posar en eixa mirada „en la que hi ha tot un món„ és poca i ja ens toca! Com deia Walt Whitman, «no deixes que acabe el dia sense haver crescut un poc més...».

Ens fa falta en estos dies de marejol. Perquè necessitem aclarir-nos entre les veus que no s´escolten quan es parlen, i entre els quatre gats que donen la sensació de que estem rodejats de divisió i idees irreconciliables.

Perquè un sospir teu ressona tant com els crits als estadis o els brams de dolor, o els plors. Perquè sí, per què no? Perquè on estàs tu, estic jo. Després de tot, quan tornem a casa i arrepleguem totes les peces podem refer-nos de nou, i és meravellós tindre l´oportunitat de fer-ho junts.

Ací i ara done a llum paraules que „encara no sent suficients„ manifesten i defenen, com a millor punt de referència en l´era de l´efímer, l´amor incondicional que està en i entre molts de nosaltres i sovint té nom propi. Estic celebrant que un dels meus més benvolguts éssers va nàixer un dia com hui. Per tu, per l´amor de tots. Eres inspiració, encara que no ho cregues. Brindem pel temps compartit i per més rialles d´alegria; són la música més bonica que escoltarem mai.

Compartir el artículo

stats