L´escriptor Carles Cano llança Fer una paella, el seu nou llibre amb el que pretén contagiar l´ambient festiu i familiar d´este ritus centenari valencià, i que es presentarà el pròxim 6 de juliol a Godella amb una degustació culinària. «La idea de fer este llibre va sorgir després d´haver publicat Les Falles. Parlant amb l´editor de La Galera, vam pensar que, ja que jo me les donava de bon cuiner i de fer uns arrossos

inventats magnífics, podia demostrar-ho escrivint un llibre sobre la paella, amb els mateixos protagonistes que tan bon joc havien donat en l´anterior libre. I bo, com que fer una paella és quasi una festa, és un menjar de celebració, de companyia, i ací a València, una espècie de ritu social, un menjar d´amics, de família, vaig pensar que podia donar-li una volteta i fer d´eixe ritu un conte», explica l´escriptor godellenc.

Fer una paella és el segon llibre protagonitzat per Tonet i Roseta. En esta ocasió volen fer una paella i la volen fer ara. I per això li donen pressa a son pare, que amb paciència els confessa els vertaders secrets de la paella valenciana.

«Que els xiquets participaren ajudant el pare a fer-la, és una manera de mantenir una tradició, de transmetre una saviesa culinària heretada de pares i mares a fills i filles», assegura Cano, que ha escrit esta obra, apta per a tots els públics, amb pinzellades costumbristes i còmiques.