29 de junio de 2016
29.06.2016

El Feslloch més familiar

El festival de música en valencià celebra la desena edició amb una programació cultural, lúdica i esportiva

29.06.2016 | 04:15
Karaoke en valencià, és una de les activitats programades en el Feslloch.

CEl Feslloch, el festival de música en valencià que organitzen l´Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana - Reviscola i l´Associació Cultural Pitxurrull, continua esta setmana amb la difusió de les novetats per a la desena edició de la trobada musical de tres dies. Així, després de desvelar el cartell musical, l´organització ha anunciat la programació cultural, lúdica i esportiva que completarà l´oferta d´activitats del festival.

L´any 2014 el Feslloch inaugurava una secció especial anomenada «Fes lloc als menuts» amb un concert dirigit específicament al públic infantil el dissabte de matí, per commemorar els deu anys. Dos anys després, l´organització ha volgut ampliar el ventall d´activitats per al públic més menut, tot donant-li un protagonisme rellevant a esta secció, d´acord amb l´esperit transversal del festival.

El tret d´eixida el marcarà el divendres 8, de vesprada, l´artista plàstica Anna Roig, amb un taller de pintura adreçat a xiquets i xiquetes de totes les edats. Els participants podran pintar amb les mans sobre un gran paper continu, tot i que també tindran al seu abast pinzells i altres eines per a aplicar el color. La idea és pintar en banyador per a poder arruixar-se en cas de molta calor o d´embrutar-se.

D´altra banda, el dissabte 9 de juliol, també de vesprada, les activitats començaran amb la presentació de A mi, què em passa?, de Carme Morera i Tona Català i amb il·lustracions de Cristina Durán. El llibre recull una selecció dels textos publicats en el blog «Me das un beso, bonita?» que des de març de 2014 expliquen com és la vida de Carme amb grans dosis d´humor, però també de tendresa.

A continuació, Irene Verdú i Santi Díaz, coneguts com a Babarotes, delectaran els més menuts amb enginyosos contes rimats, concretament, amb La rateta Pixavina, juntament amb alguna cançoneta infantil i altres sorpreses. Finalment, Disparatario, tancarà la programació infantil amb El lladre de paraules, un espectacle de teatre i música.

Les dones a la música
A més de les actuacions musicals als diferents escenaris del festival i del «Fes lloc als menuts», el Feslloch comptarà amb altres activitats de caire ben divers. Així, l´Auditori acollirà el dissabte 9 dues interessants propostes: d´una banda, un necessari debat sobre el paper de les dones en la música; d´una altra, la projecció del documental «Sempre Al Tall», de Josep Pitarch, treball produït per la Universitat de València.

L´oferta d´activitats es completarà amb activitats esportives (pilota a mà, petanca, futbol sala, basquet, badminton, volei, etc.) i altres propostes culturals i d´oci, entre les quals, karaoke en valencià, trivial i torneig de la Fallera Calavera.

La literatura també tindrà el seu espai, de la mà de «El cremaet literari», un espai informal, a l´hora de la sobretaula, per a presentacions de llibres que s´estrenarà divendres 8 amb la presentació dels microrelats del I Concurs de Microrelats. A més, l´organització posa a disposició dels escriptors este espai per a presentar les seues obres d´una manera breu, ja que cadascú comptarà amb uns pocs minuts de temps per fer un petit tast al públic feslloquer de les seues creacions.

Aquells que vulguen hauran d´inscriure´s durant el festival i, a causa de l´horari limitat, les peticions s´acceptaran fins cobrir el temps estimat. D´altra banda, dissabte 9, Ignasi Muñoz, presentarà a Vicent Baydal, autor de Els valencians, des de quan són valencians? de l´editorial Afers.

Amb esta programació, l´organització pretén oferir no solament continguts relacionats amb la música, sinó altres activitats atractives per als feslloquers i feslloqueres que s´estableixen durant tres dies en la zona d´acampada.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine